Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатите ще гласуват исканата оставка на Никола Минчев

Депутатите ще гласуват исканата оставка на Никола Минчев

„Мафията си поиска държавата. Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република - Народното събрание. Мафията прави днешния решителен ход за дестабилизиране на държавата. Едно е ясно - става дума за пари. Това е показна атака срещу човека на един от най-високите постове в държавата”. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната" Андрей Гюров от трибуната на парламента.

От опозицията обявиха, че ще подкрепят искането за оставка. Така четирите партии имат нужното мнозинство. В същото време премиерът Кирил Петков отложи посещението си в Азербайджан, за да подкрепи Никола Минчев, предава NOVA.

Заседанието днес се председателства от Кристиан Вигенин. При влизането на Минчев в залата, той бе посрещнат с аплодисменти.„Мафията си поиска държавата. Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република - Народното събрание. Мафията прави днешния решителен ход за дестабилизиране на държавата. Едно е ясно - става дума за пари. Това е показна атака срещу човека на един от най-високите постове в държавата”. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната" Андрей Гюров от трибуната на парламента. И допълни, че Никола Минчев е пазител на политическия морал и е един от най-успешните председатели на парламента. 

„Македонският сценарий е фалшив. Няма никакви тайни договорки. Всичко е измислица на човека от диванчето, който искаше да продаде националния интерес срещу уговорка за отпадане на визите за българите за САЩ”, каза още Гюров.Преди заседанието в кулоарите депутати коментираха гласуването на оставката на Минчев.„Вчера цяла България видя как председателят на НС се опита да саботира по най-пристрастния начин истината. Тя лъсна наяве. Направиха ни услуга, тъй като цяла България гледаше неговите действия. Трябваше да има закрито изслушване на министъра на външните работи, на което тя да разсекрети секретни документи, доказващи, че министър-председателят на България е национален предател. Г-н Минчев го уважавам като мой колега, но когато е председател на парламента, той трябва да бъде независим, а не да бъде зависим от нечии решения в МС. Вчера Минчев се опита да наруши закона и да вкара в изключително сериозно престъпление министъра на външните работи. 

Отвратени сме от поведението му”, каза Станислав Балабанов от ИТН в кулоарите на парламента преди заседанието.„Искаме оставката на Минчев заради погазване на правилника на НС. Вчерашният ден всеки, който е наблюдавам събитията, може да види по какъв начин протече той. Още в началото на деня измушването на министър Генчовска не беше включено в дневния ред. „Възраждане” и вчера показа, че е единствената политическа партия, която има собствена позиция”, каза Искра Михайлова от „Възраждане”.„Искането за оставка на Никола Минчев  е демонстрация на сила от новото мнозинство. Този акт не е лично срещу него”, обясни Владислав Панев от „Демократична България”.  

„Ако днес си тръгне Минчев, 16 юни ще се превърне в деня на излъгания избирател, деня на голямата лъжа. Това е демонстрация на мутренска сила. Трябва на всяка цена да покажем, че в този парламент се е настанило едно ново мнозинство. В сряда не е имало никакво нарушение на правилника”, коментира Александър Симов от БСП.„Според мен Никола Минчев е човек, който се справяше с поста на председател на НС. Може би вчера беше първият път, в който прекрачи част от правилата и то по причина, че очевидно мнозинството в 47-ото НС се разпадна”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

„Когато едно мнозинство се разпадне, не е логично да има представител на опозицията на този пост, защото това пречи на работата на парламента, тъй като един човек, който оглавява парламента и няма зад себе си подкрепата на мнозинството, ще влезе в колизия със залата. Това е неизбежно, както се случи вчера”, добави той. „В този смисъл ние подкрепяме това искане на ИТН, за да покажем още веднъж, че мнозинството в този парламент не съществува”, категоричен бе депутатът.Той припомни, че Минчев не е първият председател, който е подложен на подобна процедура. 

„В такава хипотеза през годините са били Стефан Савов и Огнян Герджиков, които са безспорно достойни председатели на НС и които безспорно са се справяли с работата си. Двамата падат, когато мнозинството, което ги е излъчило, се е преформатирало в нещо друго”, посочи Тома Биков.Запитан дали ако се стигне до отстраняване на Минчев, от ГЕРБ биха подкрепили Ива Митева, той отговори: „Трябва да изчакаме гласуването. От нас, като опозиция, никой не е искал никаква подкрепа по принцип през последните 7 месеца. Най-логичното нещо е да подкрепим подобно предложение. Това е както и при вота на недоверие”.На въпрос дали може да се стигне дотам от ГЕРБ да предложат кандидат за председател на НС, Биков заяви: „Не мисля, че това е редно. Ние винаги сме спазвали това правило, че можем и предлагаме кандидат на НС, когато сме първа политическа сила”.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега