Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десет генномодифицирани прасенца светнаха в Китай

Десет генномодифицирани прасенца светнаха в Китай

Малко преди Коледа, група китайски учени успяха да създадат десет прасенца, светещи под черна лампа. Ембрионите на мъниците били инжектирани с протеини, извлечени от ДНК на специален вид медузи. Целта на изследванията в тази сфера е откриването на начини за евтина борба срещу различни генетични заболявания при хората.

Малко преди Коледа, група китайски учениуспяха да създадат десет прасенца, светещи под черна лампа. Ембрионите намъниците били инжектирани с протеини, извлечени от ДНК на специален вид медузи.Целта на изследванията в тази сфера е откриването на начини за евтина борба срещуразлични генетични заболявания при хората. Подозираме обаче, че експериментитеса и ужасно забавни.

Всъщност, идеята за тази серия отексперименти е на специалисти от Хавайския университет и Медицинския ВУЗ вМаноа. По-рано тази година, същата технология бе приложена и в Турция, къдетона бял свят се появи първото светещо в тъмното зайче. В момента същите учени сеопитват да създадат и светеща овца. Към момента животинките не проявяватнякакви странични ефекти от генното модифициране и се очаква да имат същатапродължителност на живота (макар и малко по-искрящ).

Ако експериментите докажат безопасността наинжектирането с чужд генетичен материал, това може да доведе до ефективнолечение на достъпни цени на много генетични заболявания и при хората, катохемофилията (заболяване, при което кръвта на пациента не притежава свойствотода се съсирва) например. Ако успешно се извлекат необходимите ензими засъсирване от животински вид, близък до човека, цената на терапията ще е в пътипо-ниска, отколкото ако същите се синтезират изкуствено в скъпи заводи,построни за целта, обясняват учените. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега