Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК обяви конкурс за предприемачество

ЕК обяви конкурс за предприемачество

За пета поредна година стартира националният етап на конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството“ - инициатива на Европейската комисия (ЕК) за активизиране ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес. В България координатор на конкурса е Министерството на икономиката и енергетиката. Проекти ще се приемат в срок до 14 април 2014г.

За пета поредна година стартира националният етап наконкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството“ - инициатива на Европейскатакомисия (ЕК) за активизиране ролята на публичния сектор на местно, регионално инационално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкиябизнес. В България координатор на конкурса е Министерството на икономиката иенергетиката. Проекти ще се приемат в срок до 14 април 2014г.

В конкурса могат да участват всички държави-членки на ЕС, кактои Норвегия, Исландия, Сърбия и Турция. На местно ниво участие могат да взематнационални, регионални, местни публични органи, както и публично-частнипартньорства между публичните органи и неправителствени организации,университети, фондации, браншови организации, предприятия и др.

Национално журипод ръководството на Министерство на икономиката и енергетиката ще отличи двекандидатури, които ще получат право на участие в европейския етап на конкурса.Важно условие за кандидатите е да участват с един проект,чиито последни резултати да имат поне две години история в една от следнитешест категории: насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изгражданетона умения, подобряване на бизнес средата, подпомагане на международнотоприсъствие на предприятията, отговорно и приобщаващо предприемачество, подкрепаза развитието на „зелените” пазари и ефективното използване на ресурсите.

Победителят и подгласникът в националния конкурс ще участват и в тържественатазаключителна церемония на конкурса през октомври 2014 година в Неапол, Италия.Голямата награда на журито от 2013 г. е присъдена на ThinkSmall First - Латвийска търговско-промишлена палата, Латвия.

Инициативата епомогнала на микрофирмите като насърчава създаването на специални данъчниставки и опростена система за осчетоводяване на данъците. Освен това въвеждапрограма за микрокредитиране и обединява информацията, необходима за стартиранена бизнес на едно място.

През миналата година победители в българския конкурс бяхаОбщина Златоград с кмет г-н Мирослав Янчев с проект Етнографски ареаленкомплекс „Златоград - продукт на добро партньорство“ и Организация Start ItSmart с проект 3Challenge - представен от г-н Петър Шарков, вицепрезидент.

Желаещите да се включат в надпреварата, могат да изтеглят формулярза участие от секция "Документи" на официалната страница на националния конкурсв интернет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега