Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ представи предизборната си програма, обеща двойно увеличение на учителските заплати

ГЕРБ представи предизборната си програма, обеща двойно увеличение на учителските заплати

Ръководството на ПП ГЕРБ представи приоритетите в управленската си програма за следващия правителствен и парламентарен мандат.

Ръководството на ПП ГЕРБ представи приоритетите в управленската си програма за следващия правителствен и парламентарен мандат. На първо място от партията поставиха образованието, следвано от справедливостта и продължаването на съдебната реформа и борбата с корупцията, енергетиката, здравеопазването и подпомагане на бизнеса.

"На нас не ни е позволено да обещаваме неща, които не можем да изпълним. Не можем да обещаем бомбастични неща, затова една седмица работихме върху това, което може с наличностите на икономиката, бюджета, финансите и дефицитите, да направим", коментира като увод председателят Бойко Борисов.

Плановете в сферата на образованието бяха представени от Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че един от основните фокуси ще бъде двойното увеличение на учителските заплати в рамките на 4-годишния мандат. Ще бъдат въведени и допълнителни стимули за младите учители, посочи още зам.-председателят на партията. В плановете на ГЕРБ влиза и борбата с агресията в училище, подобряване на системата за дуално образование, подпомагане на приоритетните специалности във висшето образование.

По отношение на правосъдието, Екатерина Захариева посочи, че ГЕРБ планира масови проверки на доходите на лицата по всички етажи на властта. За най-висшестоящите ще има незабавно отнемане на имущество, ако даден държавен служител не може да докаже произхода на доходите си. Това е една от мерките, които партията планира по отношение на борбата с корупцията. Съдебната реформа ще продължи в посока ускорение на правосъдието.

Една от планираните мерки е незабавното изпълнение на присъда - при окончателно обявяване на осъдително решение, подсъдимият ще бъде директно привеждан в затвора. Предвижда се въвеждане на електронно правосъдие до края на 2018-а година и въвеждане на електронно проследяване за лицата, задържани под домашен арест.

Владислав Горанов посочи, че в сферата на икономиката и финансите ще се поддържа досегашния курс на работа. Ще продължи борбата със сивата икономика и корупцията. Сред приоритетите е и облекчаване на бюрократичната тежест и развитието на капиталовия пазар. Що се отнася до доходите на българите, Горанов посочи, че ще се гони средна заплата 1500 лева, а минимална - 650 лева. Томислав Дончев посочи, че приемственост ще има в сферата на енергетиката, която ще продължи да бъде приоритет за партията.

На първо място ще се работи за енергийната независимост на България. За целта ще продължи проучването за алтернативните енергийни източници, както и работата по проектите, свързани с доставките и разпределението на природен газ. Ще се работи и за въвеждане на военно обучение в средното и висшето образование, посочи още Дончев. Работата по инфраструктурата ще продължи, добави той.

Цялостната управленска програма ще бъде представена в детайли през следващите дни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега