Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ-СДС: От една година насам лъжата се превърна в норма

ГЕРБ-СДС: От една година насам лъжата се превърна в норма

"Преди по-малко от 7 дни празнувахте 100 дни правителство. Преди по-малко от 24 часа Ваш млад колега от промяната дефинира тези 100 дни като „100 дни - 100 лъжи". И понеже днес е 1-ви април – Денят на лъжата, поздравяваме с празника българското правителство", се казва още в разпространената по-рано днес декларация.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова, излезе с декларация, която бе прочетена от парламентарната трибуна днес. Предоставяме ви пълния текст на декларацията, без редакторска намеса.

"Уважаеми г-н председател, 

Уважаеми народнипредставители, 

Преди по-малко от 7 дни празнувахте 100 дни правителство. Предипо-малко от 24 часаВаш млад колега от промяната дефинира тези 100 дни като „100 дни - 100лъжи". И понеже днес е 1-ви април – Денят на лъжата, поздравяваме спразника българското правителство. 

Колеги, от една година насам лъжата се превърна в норма.Начело на българското правителство застана човек, за който беше доказано, че енарушавал Конституцията и е подписал декларация с невярно съдържание. Доказаноот Конституционния съд на Република България! Оттогава насам всички сеубеждават ежедневно, че имаме работа с отклонение, което, за да разберем,трябва да четем учебниците по психо-патология. 

Кирил Петков започна да лъже още преди да влезе в политиката.Първо излъга президента Радев да му повярва. После наруши Конституцията иподписа декларация с невярно съдържание. После излъга 700 000 българскиграждани, че ще оправи живота им с магическа пръчка. И накрая излъга системнитепартии БСП и ДБ да подкрепят правителство, оглавявано точно от такъв персонаж. 

Още от служебното правителство този човек лъже безподобно.Излъга за празните язовири – служебният министър Везиева го разобличи. Излъгаза ББР, докато раздаваше пари на говорителката си Лена в размер на 37 мин. пенсиивсеки месец. Излъга за ДКК, докато Ваня Караганева раздаде 1 млн. лв. заадвокатски хонорари. Излъга, че 8 млрд. се крадат, а само за 9 дни преди Новагодина изчезнаха незнайно къде 9 млрд. Три пъти излъга за Плана завъзстановяване – че е пратен, че е одобрен, че най-накрая ще се договори с ЕК.През последните дни излъга отново като замеси и председателя на ЕК ствърдението, че Урсула фон дер Лайен ще е в България следващите дни и Планът щее финализиран. Вчера говорителя на Комисията го опроверга официално - нямадата, няма окончателен вариант, планът не е готов за подписване. 

Излъга и замеси Европейската прокуратура по делото с арестана Борисов, на което стана кошаревски свидетел. Излъга хората, че ще осигурипрехраната на българския народ, а не знае цената на хляба. Излъга, че щеувеличава пенсиите, а през януари хиляди пенсионери бяха ощетени. Излъга, четока, газа, парното няма да поскъпват, а днес се очаква нов ценови шок. Лъже заМакедония, а се готви да отстъпи от националния интерес на държавата. Излъга,че е провел среща с президента на САЩ, а всички видяхме, че тя е протекла 8секунди. 

Лъжата, обаче, не е патент само на Кирил Петков. Лъжата,оказа се, е системно поведение на целия му така наречен „А-отбор". Първиятнападател супер-вицето. За него бяхме предупредени от партньорите му, че еизмамник и крадец на интелектуална собственост. Цитат! Той докато лъжешебългарските бизнесмени, че ще въведе адекватни мерки за подпомагането им, гинарече некадърници. Така постъпи и с българските строители, които месеци наредлъжеше, че ще получат изработеното и накрая им каза, че ако не искат да работятна обидно ниски цени, ще покани чужди такива. Междувременно излъга за даннитеза растежа, инфлацията и дълга, а параметрите на бюджета са истинскапървоаприлска шега. Излъга музейните работници и им отне 12 - те млн. лв. отвече гласувания от НС бюджет, с което излъга и Вас. Излъга и за горивата катозамеси и МГЕРБ, на които издаде присъди от телевизионния трибунал. 

Гигантскатаму лъжа е за производството на батерии, което се превръща в запазена марка инегова фикс идея, изглежда защото има ангажимент към някого. И то с яснотосъзнание, че ще наруши грубо европейските правила, че рискува финансови санкцииза държавата и води цялото държавно управление към фаза на командно дишане,задвижвано от батерии с ограничен живот. Излъга и за горивата като замеси МГЕРБи дори им издаде присъди от тв трибунал.Вторият нападател на „А-отбора" - усмихнатото вице надоброто управление лъже как работи нещо и се справя с бежанците, а доброволцитеи общините са на ръба на силите и възможностите си. 

Третият нападател тревожейки се за влиянието от несподеленотокъпане върху природните ресурси лъже за плавния преход към зелена енергия иработата на мините в почивни дни. Междувременно въздухът е мръсен, багерите сапо плажа, а бизнеса на зеления октопод продължава. 

Четвъртия нападател не знае колко километра пътища е построили вече сериозно се оплита в лъжи как ще ги плаща. А той е човекът, койтотрябваше да прави по една магистрала на година. Минимум. 5 моста на Дунав, 2тунела под Шипка. Инхаусът процъфтява, а за сметка на това тол таксите сеувеличават между 2 и 4 пъти. 

Халфът на отбора не знае каква е цената на парното, защотоплаща с дебитна карта, а той е човекът, който трябва да осигури отоплението нахората. Излъга, че по бюджета за 2022 г. са осигурени компенсации за бизнеса,болници, общини, социални институции и битовите потребители, след 01.04.2022г.Излъга, че новият председател на КЕВР отговаря на условията, посочени в Законаза енергетиката. Излъга, че се е справил с високите цени на електрическатаенергия и природния газ. Излъга, че работи активно за довършването наинтерконектора Гърция-България. Излъга, че не продават природен газ на своифирми за 3 секунди през нощта. Излъга, че няма политическа чистка венергетиката, докато в грубо нарушение на Закона за публичните предприятиясмени Съвета на директорите на БЕХ и изпълнителния директор на Холдинга,Надзорния съвет на Булгартрансгаз, Съвета на директорите на Булгаргаз. Излъгаче договаря по-ниски на азерския газ. 

Друг от халфовете, който транспортира топката от точка А доточка Б, с гръмки заявки веднъж изпрати самолет до Скопие. Самолетът бешезапълнен с представете си - 22 човека. За сметка на това обаче самолетът дородния му град не успя да излети. Няма и къде да се приземи. И затова билвиновен кмет от коалиционния му партньор. Излъга, че България ще получидвуетажни влакове, в БДЖ ще е чисто и ще сервират храна, а все още не епостроил и метър релсов път. 

Вратарят, момчето което боядисва вратите на читалищата,излъга културните дейци, че наближава златен век за изкуството, а проспаизчегъртването на 12 млн. лв. от гласуваните в бюджета за музеите. За сметка натова обаче ще изчегърта еднолично спечелил конкурс директор на културнаинституция. 

Ветеранът на отбора - завърналия се джедай, докато лъжеше заизядени хора, за чували, за подслушвания, за пачки, за кюлчета, за къщи, засписъци, за избори, изпусна престъпността, но затова пък придоби 22 имота. 22имота! Днес неговите подчинени излизат на протест, за да го уведомят, че вечене го признават за министър, защото ги излъга, че ще им увеличи заплатите. Тозипровален човек се опита да се откупи с един незаконен арест, при който извърши10 закононарушения, които се наказват по 8 члена на Наказателния кодекс.Излъга, че може да арестува. Не може! Той и това не може! 

Колеги, сега сериозно. Вчера посолството на САЩ в официалнообръщение се разграничи от думите на вицепремиера на Република България иминистър на финансите Асен Василев. Разбирате ли какво стана или не разбирате?Посолството на Съединените американски щати каза, че министър Асен Василев еразпространил неверни твърдения за участие на правителствени служители на САЩ впосредничество за сделка на българското правителство със съмнителни бизнесмени.Посолството на САЩ се разграничава от тези твърдения. Това вече не е шега. Товае трагедия. Кой още искате да Ви каже и по какъв начин да Ви каже, че начело набългарското правителство стоят хора без чувство за отговорност, бездостойнство, без морал и без капка съвест. Начело на българското правителствомнозинството в тази зала постави една шепа авантюристи, които взеха властта слъжи, удържат я с лъжи и се провалят, затиснати от камарата лъжи, коитоизрекоха през последната 1 година. Наши партньори в Европейския съюз и НАТО казватмного ясно, че с тях и с тяхното доверие се злоупотребява. Такъв удар срещувъншнополитическия авторитет на България и срещу нашия народ не е нанасян вцялата позната българска история. Колеги от БСП и от ДБ, знаем, че се срамуватеот тези мошеници. Не страшно да признаете, че сте се заблудили. Не е срамно дакажете, че съжалявате, че сте подкрепили една шайка, която е обещавала това,което сте искали да чуете, но която се е оказало, че никога не е ималанамерение да спазва обещания, защото за тях думи като чест и достойнство неозначават нищо. Очаквам г-жа Корнелия Нинова да прояви достойнство и да напуснетова правителство, заедно с нейните министри. Очаквам г-н Христо Иванов и г-нАтанас Атанасов да изтеглят министрите на ДБ от правителството. Госпожо Нинова,господа Иванов и Атанасов, тази игра приключи. Казаха ви го много ясно, а виесте отговорни политици и разбирате от половин дума. Това правителство есвършено. 

Колкото до ГЕРБ, ние се гордеем, че не се пречупихме, не сепрегънахме, не отстъпихме и ви показвахме всеки ден, колко опасно е това, коетосе случа със страната. Не очакваме да ни го признаете. Не очакваме да сеизвините на нас и на нашите избиратели за обидите, които ни нанесохте. Очаквамеда се извините на Вашите избиратели за това, че се съгласихте да участвате ведин заговор срещу държавността и че допуснахте лъжци да си разиграват конетекато побеснели в продължение на една година. Отново казвам – играта свърши.Напускайте правителството и запазете достойнството на България. Защото достойнствотое нещо, което не се купува с пари и с постове. Достойнството е нещото, коетоправи една държава държава. Запазете достойнството на страната си и приключететази трагедия, колкото се може по-скоро. 

 Оставка, аматьори!"
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега