Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент след 20 септември

ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент след 20 септември

"Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно и аз смятам, че успяхме", коментира Цветанов.

ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент след 20 септември. Това съобщи днес председателят на партията Цветан Цветанов в ефира на БНТ. По думите му, крайният срок за обявяването на президентската двойка, която ще се бори за поста през ноември, е 2-ри октомври.

Цветанов отрече забавянето да се дължи на това, че партията му няма кандидат. Напротив, той вече е избран и според председателя на партията става дума за човек с богат управленски опит и е добре познат в европейските столици. Цветанов допълни, че от партията са заложили на медиатор, който да е способен да се справи с усложнената международна обстановка.

"Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезиденската двойка. Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно и аз смятам, че успяхме", коментира Цветанов.

"Оценка на мандата на президента Росен Плевнелиев трябва да бъде направена след ротацията", допълни той и коментира, че мандатът на настоящия държавен глава е бил особено труден. Цветанов припомни, че през 2013 и 2014 година президентът е бил натоварен с изключително голяма отговорност да състави два служебни кабинета, които да проведат парламентарни избори.

"Противопоставянето и генерирането на изкуствено напрежение в политическите партии рефлектира върху обществените нагласи и създаде нездрава среда", коментира още Цветанов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега