Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Германски синдикат настоява за въвеждане на 4-дневна работна седмица

Германски синдикат настоява за въвеждане на 4-дневна работна седмица

Мярката цели запазване на работни места в условията на намалени производствени дейности в областта на автомобилната индустрия.

Най-големият германски синдикат IG Metall настоява за въвеждането на 4-дневна работна седмица. Мярката цели запазване на работни места в условията на намалени производствени дейности в областта на автомобилната индустрия. Част от причините за преструктурирането на този отрасъл се дължат на набиращите популярност електромобили, усилията за намаляване на замърсяването, както и на пандемията от Covid-19, пише DW.

Автоиндустрията е един от най-важните отрасли за икономиката на Германия. Тя осигурява заетост на около 830 хил. души и генерира около 5% от брутния вътрешен продукт на страната. Още преди пандемията отрасълът бе застрашен да загуби около половината си работни места в следващите 10 години. Към момента производствените мощности вече са редуцирани, като много от големите производители въвеждат намалено работно време.

Работните места обаче бяха и силно застрашени от пандемията от коронавирус, която силно редуцира търсенето и блокира вноса и износа през пролетта и началото на лятото. Намаленото работно време бе въведено с цел да се задържат тесните специалисти и квалифицирани кадри, които в противен случай щяха да останат без работа.

Синдикалистите се борят и за увеличение на възнагражденията в сектора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега