Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гешев за приватизацията: Бяха ограбени над 90% от българите, единици станаха милионери за една нощ

Гешев за приватизацията: Бяха ограбени над 90% от българите, единици станаха милионери за една нощ

Приватизацията е била една брутална кражба и грабеж. Това коментира главният прокурор Иван Гешев в Пещера, където се провежда поредната спецакция срещу престъпността.

Приватизацията е била една брутална кражба и грабеж. Това коментира главният прокурор Иван Гешев в Пещера, където се провежда поредната спецакция срещу престъпността.  „Бяха ограбени над 90% от българското население, единици станаха милионери за една нощ. Идете в който и да е български град и ще чуете една и съща история: как заводът е продаден без пари и този завод, който е построен с удръжки от заплатите на хората в града, е станал собственост на един човек и после най-вероятно, в 90% от случаите, е нарязан на скрап или не функционира вече и някои хора са станали богати на гърба на голяма част от българските граждани.   Тази страница трябва да се опита да бъде затворена, защото за мен българските граждани заслужават справедливост. В голямата си част те бяха ограбени от този несправедлив криминален преход.“, допълни той.

Получен е докладът на ДАНС за 14 за най-големите като актив приватизационни сделки, като се започне с „Кремиковци“, и в момента се прави анализ върху него. Резултатите ще бъдат готови до 2-3 седмици. В момента е разпределен на наблюдаващи прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те извършват проверка дали има данни или доказателства за извършени престъпления, изтекли ли са давностните срокове дали са водени досъдебни производства, има ли осъдени или оправдани лица, за да се направи наказателноправна анализ и да се прецени дали ще се предяви наказателна отговорност. 

Според Гешев втората линия на проверка е от направлението „Граждански и съдебен надзор“ от Върховната касационна прокуратура. Той припомни, че за нищожните сделки няма давност. Заради това сега наказателно-правният анализ ще отиде и в министерства, които могат да реагират по данните за проблемни сделки. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега