Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Имунолог: Шансът за усложнение от поставена ваксина е едно на милион

Имунолог: Шансът за усложнение от поставена ваксина е едно на милион

"Често причината не е във ваксината, а в самия човек. Ваксината просто е поводът, но не и причината за това заболяване".

Въпреки масираното медийно отразяване на епидемиите от заболявания като морбили, както и информационните кампании за това, че ваксините могат да предотвратят разпространението им, тази информация сякаш не успява да достигне до основните си реципиенти.

"Различни вярвания, че всъщност ваксините причиняват аутизъм, което е един от основните митове против ваксините, че всъщност нямаме нужда от ваксини, че тялото ни само може да се пребори, че не трябва да се дават много ваксини по едно и също време и че това... тяхната имунна система, не е достатъчно развита, че да ги приеме. И всякакъв такъв тип страхове, които се разпространяват главно през социални мрежи и информация, която не е научно доказана. Над 80% от хората, които всъщност имат морбили в момента в България, са неваксинирани и основната причина заради това е, че родителите им ако са деца или те самите решават да не се ваксинират, главно заради тази антиваксърска тенденция", обясни имунологът Велислава Петрова, в ефира на БНТ.

Експертът изследва научно ваксините и инфекциозните болести в най-големия институт за генетични изследвания в Европа. На това е посветила и докторантурата си в Университета в Кеймбридж, където работи, поясняват от Националната телевизия. "Както при всеки вирус, така и при морбили, са възможни усложнения. Шансът обаче е минимален и причината не е във ваксините", категорична е Велислава Петрова.

"В случай на някакъв вид усложнение от ваксина на мизус е един на милион, докато в случай на усложнение от заболяването с морбили са 1 на 10, имат в случай на пневмония. 1 на 1000 всъщност имат много сериозни проблеми с енцефалит. Т.е. увеличената податливост към други заболявания, нещо, което всъщност хората не осъзнават, че се случва след като имат морбили и всъщност за това много често децата всъщност имат морбили в последствие, в следващите няколко години боледуват доста по-често. Едно на милион всъщност много често не е причината във ваксината, а в самия човек, който всъщност получава ваксината, защото има деца с недиагностицирани имунни заболявания, които всъщност се проявяват тогава, когато се ваксинират. Ваксината просто е поводът, но не и причината за това заболяване", поясни Петрова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега