Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иван Ченчев: Никой не знае кога ще бъде готова зала "Арена Бургас"

Иван Ченчев: Никой не знае кога ще бъде готова зала "Арена Бургас"

Председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е на посещение в морския град

Трябва да направим всичко възможно "Арена Бургас" да отвори врати час по-скоро. Но кога точно ще се случи това - никой не знае. Това каза председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев, който е на посещение в Бургас. Пред журналисти Ченчев разкри, че към момента многофункционалната спортна зала в града е "глътната" 57 млн. лева, но се търсят още средства за финансиране на втори етап, в който се включват довършителни дейности. 

"Това, което виждам тук до момента са мащабни проекти, хубави проекти за инфраструктурата на Бургас, но в същото време има и недомислени неща. Например - така рекламираната нова спортна зала, която до момента е глътнала 57 млн., се оказва, че на втори етап няма финансиране, а за догодина са предвидени състезание там. Време няма и трябва да се търси финансиране", каза Ченчев, предаде репортер на PoligrafF.net. 

На въпрос колко пари трябват за втория етап на залата, Ченчев не се нае да отговори конкретно. "Никой не знае. В основната зала има други по-малки зали, има помещения за различни дейности. Вторият етап не е към сегашния изпълнител на строителството. Знам, че има оборудване, мисля, че е непълно, но така или иначе има много довършителни работи. В момента никой не може да каже колко ще е персоналът, колко хора ще са ангажирани да работят в тази зала. 100 човека, 200 човека...колко? Към момента залата няма никакъв мениджмънт. А само за догодина се очаква провеждане на турнир "Жулиета Шишманова", който е на много високо международно ниво и европейско първенство по волейбол. Как ще се играе в тази зала, като вторият етап няма никакви довършителни дейности и към момента няма яснота как ще се случи това. За мен лично буди недоумение как си тръгнал да строиш нещо, което не е подсигурено докрай?! Че и предвиждаш състезания в него. Мисля да инициирам необходимите срещи, защото този красив град, хората в него и България заслужават да имат такава зала и необходимата за нея организация". 

Ченчев е категоричен, че ще продължи със срещите на терен и обеща да помогне на всички един спорт, стига да получи необходимата подкрепа. "Разговарях с представители на различни спортове и навсякъде казват колко малко неща трябват, за да може поне да функционират нормално. Давам за пример волейболните отбори. Тази година България ще бъде представена в Европа от четири наши отбора, които не получават нито една стотинка. Мисля, че може да им се помогне. Правело се е преди, може да стане и сега. Комисията трябва да се ръководи от това да бъде в услуга на спорта, а не обратното. Не би трябвало да представлява трудност една сума от 100 000 лв., по 25 000 на клуб, да бъде дадена на нашите волейболни отбори за участието им в Европа".

Ченчев изрази притеснението си, че всяко трето дете в България има склонност към затлъстяване. Той сподели, че ако зависи от него, ще принуди със закон всяко дете в България да бъде длъжно да спортува. "Моята цел е да се запозная на място с хората, да поговорим за спорт. Да накараме всяко едно българско дете да спортува. Даже, ако зависи от мен, по Конституцията всяко българско дете трябва да бъде задължено да спортува. Особено предвид здравословните проблеми, които виждаме в младото поколение. Според статистиката, всяко трето дете в България е склонно към затлъстяване. Именно това е ролята на спорта. На първото заседание това казах на колегите - спортът не трябва да има цвят. Той няма цвят, няма политическа идея в него. Той трябва да има за идея само да реализира бъдещето на страната ни - децата, юношите. Трябва да се наблегне на масовия спорт. Ако има хоризонт комисията ще успеем да свършим добра работа". 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега