Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изграждат фармацевтична фабрика, стопански и туристически комплекс в с. Зидарово

Изграждат фармацевтична фабрика, стопански и туристически комплекс в с. Зидарово

Проектът ще бъде на стойност 40 млн. лв. и ще има ключово значение за развитието на региона.

“Ведра Ленд” е инвестиционен проект за над 40 млн. лв. на фармацевтичната компания Ведра Интернешънъл и производителя Тера Фармасютикъл, който ще се осъществи в село Зидарово. Проектът ще съчетае в себе си традициите на Странджа с най-модерните технологии, за да промотира здравословен начин на живот, постигнат чрез лечебната сила на природата.

Във фармацевтичната фабрика на Тера Фармасютикъл, част от „Ведра Ленд“, ще се произвеждат продукти, базирани именно на характерните за района, България и Европа природни богатства. Тя ще бъде първи етап от създаването на комплекса и за нея вече има влязло с сила строително разрешение.

Освен производствена база, във „Ведра Ленд“ се планира да бъде създаден стопански комплекс, в който ще се отглеждат над 60 вида билки и лечебни растения, както и овощни дървета и млекодайни животни. Планира се и изграждането на голям събитиен център с площ близо 1000 кв.м. с възможност за провеждане на научни мероприятия с медицинската и фармацевтична общност, както и уникално миниголф игрище, което да привлича български и чуждестранни туристи и специални гости.

При осъществяването на всички етапи от проекта, за „Ведра Ленд“ ще работят над 200 души с разнообразни компетенции.

Община Созопол, начело с кмета г-н Янакиев, своевременно и професионално подпомогнаха целия процес по съгласуване на проектната документация на фабриката на Тера Фармасютикъл, за да може да се превърне в реалност този така амбициозен проект.

Построяването на завода, а след това в бъдеще и стопанския и научно-туристически комплекс, със сигурност ще утвърди региона на Созопол като пример за привличане на инвестиции от утвърдени компании със съвременни производствени технологии и ще допринесе за развитието не само в областта на туризма, но и на високотехнологичното производство на продукти за здравето.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега