Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изясняват собствеността и състоянието на 37 язовира в Бургаско

Изясняват собствеността и състоянието на 37 язовира в Бургаско

В началото на седмицата стартираха проверки на язовирите с неустановена собственост, намиращи се на територията на област Бургас. Областният управител Вълчо Чолаков, в качеството си на председател на междуведомствения екип за проверка на техническото състояние на язовирите, се включи в инспектирането на пет от тях в община Айтос.

В началото наседмицата стартирахапроверки на язовирите с неустановена собственост, намиращи се на територията наобласт Бургас. Областниятуправител Вълчо Чолаков, в качеството си на председател на междуведомственияекип за проверка на техническото състояние на язовирите, се включи винспектирането на пет от тях в община Айтос.

Заедно с експерти от Басейновадирекция, Напоителни системи, Пожарната и общинските администрации,губернаторът установи на място, че проверените язовири „Мостино“, „Батъклъка“,„Мангър дере“, „Чатал дере“ и „Ляската“ не представляват опасност за населениетопри усложнена метеорологична обстановка.

Комисиятапродължава по график, като в следващите седмици на януари ще бъдат обходениобщо 37 обекта в общините Бургас, Камено, Поморие, Приморско, Созопол,Карнобат, Сунгурларе, Руен и Средец. Целта на проверките е да установят чиясобственост са съответните водни съоръжения, какво е състоянието им и каквимерки трябва да бъдат взети за привеждане на съоръженията във вид съобразен снормативните изисквания.

СъгласноРешение на Министерски съвет до изясняване на собствеността на 268 язовира натериторията на цялата страна, контролът се възлага на областните управители. Извършванитев момента проверки са различни от ежегодните, които Областна администрацияизвършва относно проводимостта на речните корита и състоянието на потенциалноопасните язовири.

"В последните месеци природата и сполетелите ни бедствията ясно показаха каквитрябва да бъдат приоритетите ни. Лично взимам участие в проверките, за ментемата е изключително важна, тъй като касае живота и здравето на моитесъграждани“, коментира бургаският губернатор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега