Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЕВР оставя цените на тока почти без промяна

КЕВР оставя цените на тока почти без промяна

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага цените на електрическата енергия за бита да останат почти без промяна от 1 юли.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага цените на електрическата енергия за бита да останат почти без промяна от 1 юли. Топлоенергията, произвеждана от централи на природен газ, може да поевтинее до 16%, а тази от въглищни централи остава без промяна или дори леко поскъпва. Задържането на цените на електроенергията и понижението за топлата вода стават възможни заради ниските цени на природния газ. Очаква се те отново да се понижат с около 10 на сто от юли, след като от началото на миналата година до оприл тази година паднаха с около 50%.

Без никаква промяна остава цената, по която ЧЕЗ ще продава електроенергията си на битовите потребители. За клиентите на ЕVN е предвидено поскъпване от 0.6 на сто. Отново под процент, 0.9 на сто, но поевтиняване на тока се готви за абонатите на Енерго - Про, съобщи БНР.

В своето предложение ЧЕЗ искаше поскъпване с около 20%, докато другите две електроразпределителни дружества настояваха за повишение в рамките на 2-3%.Доста по-големи разлики ще има при цените на топлофикациите. Поевтиняването на природния газ дава възможност за намаляване на цените на топлоенергията с 16 на сто в Разград, с 15 процента във Враца и с 14 на сто в Плевен.

В София топлата вода ще се продава с 10 процента по-евтино, а в Бургас и Варна ще струва с 9 на сто по-малко. Понижение с четири процента се очаква в Пловдив и Велико Търново. При топлоцентралите, работещи с въглища, в Русе, Перник и Габрово цените остават почти същите. Единствено поскъпване с четири на сто има за Сливен.Всички ценови предложения ще бъдат проети окончателно в края на юни. Преди това те ще бъдат подложени на обществено обсъждане на 2 юни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега