Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Край на опашките за подаване на декларации за автомобили

Край на опашките за подаване на декларации за автомобили

Община Бургас въведе нов софтуер, който извършва служебно начисляване на задълженията за данък върху превозните средства. По този начин собствениците на автомобили няма да се налага да чакат на опашки, за да подават декларации или да представят документи. Улеснението стана факт, след приетите в началото на годината промени в Закона за местните данъци и такси, с които отпадна задължението лицата, придобили пътни превозни средства, да подават декларация за облагане с данък.

ОбщинаБургас въведе нов софтуер, който извършва служебно начисляване на задължениятаза данък върху превозните средства. По този начин собствениците на автомобилиняма да се налага да чакат на опашки, за да подават декларации или дапредставят документи.Улеснениетостана факт, след приетите в началото на годината промени в Закона за местнитеданъци и такси, с които отпадна задължението лицата, придобили пътни превозни средства, да подават декларация за облагане с данък.

Размерътвече се определя служебно, въз основа наданни от регистъра на пътните превозни средства, предоставян от Министерство навътрешните работи и Министерство на финансите. Собственицитена автомобили вече получават чрез пощенскиоператор съобщение за дължимия данък, който следва да бъде заплатен вдвумесечен срок от придобиването на автомобила.

За пътни превозни средства, които досега не са ималирегистрация за движение по пътната мрежа на България, този срок започва да течеот датата на регистрация.Задължението за деклариране не отпада,когато: пътното превозно средство епридобито по наследство; пътното превозно средство е собственост на повече отедно лице; собственикът/собствениците на пътното превозно средство няма/нямат постоянен адрес, съответно седалище натериторията на страната; са налице основания за предявяване право наосвобождаване от данък; са налице основания за ползване на данъчни облекчения,с изключение на данъчното облекчение за наличие на екологична категория Евро 2и по-висока, когато в регистъра има данни за екологичната категория напревозното средство.

За тези случаи остава досегашния ред за подаванедекларация в двумесечен срок от придобиването, с изключение на придобиването наавтомобил по наследство, когато срокът е шестмесечен.Зада бъде преустановено данъчното облагане, особено за случаите, когато новиятсобственик няма постоянен адрес на територията на общината, лицата следва дауведомят Общината и да представят документза продажбата.

Поотношение на другите превозни средства, подлежащина облагане с местен данък: корабите, вписани в регистрите на българските пристанища и въздухоплавателнитесредства, вписани в държавния регистър на Република България за гражданскитевъздухоплавателни средства, оставазадължението на собствениците за подаване на декларация в двумесечен срок отпридобиването.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега