Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел подкрепи инициативата "Безжичен интернет във всяко училище"

Мария Габриел подкрепи инициативата "Безжичен интернет във всяко училище"

Предложението на КНСБ е държавата да настоява във всяка заявка за проекта WIFI4YOU за европейско финансиране на безжични мрежи да фигурира и едно или няколко училища.

Мария Габриел подкрепи инициативата на КНСБ "Безжичен интернет във всяко училище". Това съобщиха от синдиката, след проведена среща с европейския комисар. Предложението на КНСБ е държавата да настоява във всяка заявка за проекта WIFI4YOU за европейско финансиране на безжични мрежи да фигурира и едно или няколко училища.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров от своя страна обяви, че е разговарял по тази тема с образователния министър Красимир Вълчев и е получил подкрепа. Предстои в скоро време идеята „Безжичен интернет за всяко училище“ да бъде обсъдена и с Националното сдружение на общините.

Друга важна цел за КНСБ е програма за дигитално обучение за работници. България е една от страните, която е най-заплашена от цифровизацията. Над 30 на сто от населението никога не е влизала в Интернет. Без дигитални умения тези хора са загубени на пазара на труда, обяви Пламен Димитров.

Габриел, от своя страна, заяви, че това е един от приоритетните сектори в нейния мандат като еврокомисар и подкрепя всяка инициатива, която цели да подобри дигиталните умения не само на българските, а на всички европейски граждани. "На няколко пъти обявих, че мой приоритет не са блокчейн технологиите или изкуствения интелект, а човекът, който ги контролира", обяви комисарят по цифровите технологии.

Целта е не само да се разработва изкуствен интелект, а да се сложат човешки граници и контрол както върху разработването, така върху използването му, допълни Габриел. Една от целите на нашия еврокомисар ще бъде и запазването на лидерството на Европейския съюз по отношение на новите технологии.

Лидерът на СБУ Янка Такева пък постави въпросът за технологичното обновление на компаниите, които участват в програмите за дуално обучение. Трябват инвестиции в нови технологии, защото децата трябва да се учат на нови машини, а не на такива от миналия век, заяви Такева. Мария Габриел подкрепи председателят на СБУ и обяви, че всяка компания ще може да кандидатства по програмите на Европейската комисията за обновяване на технологиите и машините, които използват.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега