Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Нейкова: Област Бургас е доброто място за австрийските инвеститори

Мария Нейкова: Област Бургас е доброто място за австрийските инвеститори

Посещението в Бургас е по покана на почетния консул в Бургас Радостина Иванова и в продължение на усилията на областния управител за задълбочаване на международните контакти на областта.

Областният управител Мария Нейкова проведе работна среща с новият търговски съветник  на посолството на Австрия в България Филип Купфер.              

Посещението в Бургас е по покана на почетния консул в Бургас Радостина Иванова и в продължение на усилията на областния управител за задълбочаване на международните контакти на областта.

„В област Бургас работим усилено за създаването на добра бизнес среда и нулева толерантност към корупцията.“ – каза областният управител. Нейкова запозна гостите с инвестиционния потенциал на региона. Тя презентира предимствата на индустриалните зони  и отправи предложение за организиране на съвместен икономически форум. Едно такова събитие ще осигури възможност за директни разговори между представителите на бизнеса. Това ще спомогне и за популяризиране на района, който на този етап не е достатъчно познат на австрийците.  

От своя страна Купфер подчерта, че България е много добър партньор на Австрия. Страната е вторият най-голям чуждестранен инвеститор у нас, след Нидерландия. Над 20 000 българи работят в австрийските фирми инвестирали в страната ни. Според него Бургас има потенциал да привлече такива и на своя територия. 

Областният управител Мария Нейкова отправи предложение за сътрудничество с регион от Австрия близък като характеристика на бургаска област, което да постави акцент върху образованието, туризма и производствената промишленост.                        

В  срещата участие взеха зам.областните управители Божан Божанов и Асен Бонджев, почетнияt консул на Австрия в Бургас Радостина Иванова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега