Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма: На Иракли не се събират такси от плажуващите

Министерството на туризма: На Иракли не се събират такси от плажуващите

Министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди да бъде извършена проверка на плаж Иракли. Днес представители на Министерството на туризма направиха оглед на място на плажната ивица, който показа, че няма поставени плажни принадлежности и не се събират такси от туристите, информират от ведомството.

Министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди да бъде извършенапроверка на плаж Иракли. Днес представители на Министерството на туризманаправиха оглед на място на плажната ивица, който показа, че няма поставениплажни принадлежности и не се събират такси от туристите, информират от ведомството.

Поводът заинспекцията е разпространена информация в интернет, че на Иракли се събират париот туристите за ползване на чадър и шезлонг.Докладът на служителите на министерството от огледа на място показа, черазпространените снимки с табели с цени не са разположени на Иракли, а на плажВая, който е в близост до него. Ивицата там е отдадена под наем и има одобренасхема за поставяне на плажни принадлежности.

Съгласно събраната информация,чадър и шезлонг се предоставят на туристите срещу 6 лв. за брой, а цената свключена храна и напитки е 36 лв. Предстои да бъде направено и заснемане наплажната ивица, за да се установи дали се спазва одобрената схема за поставянена плажни принадлежности и дали са осигурени 50% свободна зона, но на място имапоставени не повече от 25 чадъра.   

Припомняме Ви, че съгласно приетите промени в Закона за устройството наЧерноморското крайбрежие, Иракли е отделен като плаж за природосъобразентуризъм и на него се забранява всякаква търговска дейност, като ивицата не сеотдава на концесия и/или под наем. Държавата вече е осигурила и водно спасяванена него, за да се гарантира безопасността на туристите. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега