Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министърът на отбраната: Най-малко 2 % от БВП ще бъдат заделяни за отбрана след 2024 г.

Министърът на отбраната: Най-малко 2 % от БВП ще бъдат заделяни за отбрана след 2024 г.

„Гласуваната от Народното събрание подкрепа за Украйна е оказана, тя беше логистично осигурена от нашите съюзници, така че България не е плащала по транспортирането й“, заяви министър Стоянов пред журналисти.

Най-малко два процента от брутния вътрешен продукт да бъдат заделяни за отбрана след 2024 г. Около това мнение са се обединили министрите на отбраната на страните-членки на НАТО на срещата в Брюксел, съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на отбраната Димитър Стоянов днес, 15 февруари. „Общото мнение е, че това е най-ниската възможна ставка“, посочи той. 

На заседанията е бил обсъден и всеобхватният пакет за помощ за Украйна. България ще продължи да участва в него чрез фонда за медицинска рехабилитация. Възможностите на фонда вече са използвани от украински военнослужещи в предишни години; за него има заделени финансови средства. „България вече предостави хуманитарна помощ на Украйна миналата година под формата на каски, бронежилетки, медицински пакети. Изразих готовността на България, като водеща страна по фонда за медицинска рехабилитация, да допринесем още към този пакет“, посочи той. 

На въпрос на журналисти дали предстои изпращане на още техника и въоръжение за Украйна, министър Стоянов подчерта, че Министерството на отбраната вече е изпълнило решението на Народното събрание от 9 декември. „Гласуваната от Народното събрание подкрепа за Украйна е оказана, тя беше логистично осигурена от нашите съюзници, така че България не е плащала по транспортирането й“, заяви той. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега