Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Стоянов: Целта на управляващите е да бъдат дълго на власт

Димитър Стоянов: Целта на управляващите е да бъдат дълго на власт

Той коментира и критиките на опонентите на президента Радев, че в миналото се е обявявал пред българи в чужбина за признаване на двойното гражданство за висши постове в държавата

Всяка една гениална идея, попаднала в неподходящи ръце, може да бъде превърната в гениална глупост. Общо взето, натам сме се насочили с промените в Конституцията”. Това заяви в „Здравей, България” Димитър Стоянов, секретар на президента по сигурност и отбрана. Стоянов коментира и критиките на опонентите на президента Радев, че в миналото се е обявявал пред българи в чужбина за признаване на двойното гражданство за висши постове в държавата.

„От казаното от президента през 2019 г. има няколко съществени момента. Първото, което казва президентът – да отворим дебата за двойното гражданство и възможността за такива българи, родени в България, и получили в последствие вторично гражданство, да станат съответно депутати, премиер, та даже и президент на Република България”.По думите на Стоянов казаното от президента е съществено различно от новите промени в Конституцията.

„Опасявам се, че с отварянето на Конституцията по тема двойно гражданство освен депутати, следващия път трябва да си изберем и преводачи заедно с тях”. Стоянов каза още, че единственото ограничение сега ще бъде даден човек с двойно гражданство да има уседналост 18 месеца.Другото,което Стоянов изтъкна като аргумент е, че през 2019 г. средата за сигурност е била коренно различна от тази в момента. Той цитира и позиции на конституционалисти, които в публичното пространство са се обявили против промените в основния закон.„Президентът през 2019 г. издигна точно тази теза – двойното гражданство да бъде в държави, които са с утвърдени демокрации – САЩ, Канада, ЕС, Швейцария, но така записано в Конституцията – няма абсолютно никакво ограничение”, заяви Стоянов.

Той критикува и промените, свързани със служебните правителства. „С ограничението за избор конкретни лица от един списък. Защо е допуснат председателят на НС, а не са допуснати заместник-председателите? Отговорът е много ясен и прост – за да не може в един момент част от опозицията да влезе в управлението на страната през служебно правителство. Целта на управляващите е да се капсулират и да управляват дълго-дълго време”, заяви Стоянов.За критиките, че договора с турската компания БОТАШ е неизгоден, Стоянов отговори: „Договорът с Боташ върна България на енергийната карта като съществен играч. Договорът с „Боташ” е много важен и беше сключен в труден за България момент”. Клаузата „Take or Pay” (Вземи или плати) е задължителна във всички газови договори”, заяви Стоянов.

Той оцени като положителна промяната с намаляването на мандата на главния прокурор и ограничаването на правомощията му. Стоянов определи премахването на Паметника на Съветската армия като акт, който е в противоречие на всеки един закон. „Има две разпореждания на съда, които казват, че няма административен акт за тези действия”, заяви Стоянов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега