Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митов: Радев не може да прости на службите, че разкриха руската шпионска мрежа

Митов: Радев не може да прости на службите, че разкриха руската шпионска мрежа

Митов призова всичко да бъде разсекретено и да стане ясно каква е истината.

„Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго, а не защото там има някакви мистериозни подслушвания. Ние също искаме да знаем каква е истината и ако има виновен, да понесе своята отговорност. Служебният министър-председател има тези правомощия. Ние обаче знаем, че службите са били изслушвани заради шпионския скандал”. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на брифинг в централата на партията, посветена на снощното интервю по БНТ на служебния премиер Стефан Янев, в което той потвърди, че е имало подслушване на опозиционни политици.

По думите му в политиката се появили два нови жанра - интервю със себе си и интервю със запис. След неудачните интервюта на вътрешния министър Бойко Рашков, в което се опитал да уволнява журналисти в момента служебното правителство се занимава да се опитва по някакъв начин да контролира комуникацията си, за да не изпада в неловки ситуации, каза Митов.

„Очевидно президентът Радев не може да прости на службите, че разкриха руската шпионска мрежа. Според нас именно това е причината за атака срещу тях. Атанас Атанасов за пореден път излиза с подобни твърдения. Дойдат ли избори, той отново обявява, че някой е бил подслушван. Накрая се оказва, че твърденията му не са истина. Той, подобно на цирковите тюлени, си има няколко номера и си ги играе през годините и не се притеснява от това. След като Бойко Рашков реши да уволнява журналисти по медиите и цопна в тази кална локва, те решиха да го извадят от блатото, а средството се оказа именно Атанасов”, каза още Митов.

Той подчерта, че от ГЕРБ си спомнят всички скандали, включително аферата „Костинброд”. Той припомни, че при всички „истината излиза наяве”. Митов призова всичко да бъде разсекретено и да стане ясно каква е истината. „Не можем да приемем подобно говорене без доказателства. Имат всички инструменти, нека да започна да ги ползват. За мен службите са атакувани, защото разбиха руската шпионска мрежа. Разбираме логиката за сменяне на областните управители и на шефовете на МВР. Но какво продиктува смяната на шефа на „Митниците”, на НАП? Преди време казах, че това правителство е шанс за „Орешарски 2”. Всяко тяхно действие го доказва. Хвърлят някаква лъжа, продължават да я повтарят. Искаме истината да излезе наяве”, добави Митов.

Тома Биков от ГЕРБ допълни, че бившите управляващи станали свидетели на едно мероприятие, организирано от бивши милиционери от 90-те години. Атанас Атанасов има дълга история на конспирацията и сега е решил да помогне на друг социалистически президент да спечели втора мандат, атакува Биков.Според него една огромна част от "Демократична България" не симпатизира на милиционерщината и конспиративната теория, от която Атанас Атанасов страдал хронично. Тома Биков е убеден, че тази тема ще бъде забравена веднага щом минат предсрочните парламентарни избори.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега