Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МРРБ: Общо 758 са действащите надзорни фирми в страната

МРРБ: Общо 758 са действащите надзорни фирми в страната

За периода от 2004 г. до 2017 г. са издадени общо 1500 лиценза или удостоверения на юридически лица за упражняване на дейностите по чл.166, ал.1 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/.

Общо 758 са действащите надзорни фирми в страната. За периода от 2004 г.до 2017 г. са издадени общо 1500 лиценза или удостоверения на юридически лицаза упражняване на дейностите по чл.166, ал.1 от Закона за устройство натериторията /ЗУТ/.

Според разпоредбите на закона, консултантът, въз основа на писмен договорс възложителя на даден строеж, извършва оценяване на съответствието наинвестиционните проекти и/или упражнява строителен надзор, както и да извършвапроверка и контрол на доставените и влагани в строежа строителни продукти, скоито се осигурява изпълнението на основните изисквания към строежите.

Той можеда изпълнява прединвестиционни проучвания, подготовка на проектантския процес икоординация на строителния процес до въвеждането на строежа в експлоатация,включително контрол на количествата, качеството и съответствието наизпълняваните строителни и монтажни работи с договорите за изпълнение настроителството.В условията на лицензионен режим от 2004 г. до 2012 г. са издадени 742 лицензана надзорни фирми.

От декември 2012 г., когато режимът става регистрационен, саиздадени 758 удостоверения, като 570 от тях са продължени лицензи, а 188 сановоиздадени.От началото на 2017 г. до момента от началника на Дирекцията занационален строителен контрол са регистрирани общо 93 надзорни фирми, 31 откоито са новорегистрирани. Консултантите,упражняващи строителен надзор, е необходимо да подновяват регистрацията си навсеки пет години.

През тази година са извършени общо 4 698 проверки на територията на цялатастрана за изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзорна строежи от първа до четвърта категория включително. Проверени са 522юридически лица и еднолични търговци, извършващи дейностите по чл.166 ал.1 т.1ЗУТ. За установените нарушения са образувани административнонаказателнипроизводства и са издадени 20 наказателни постановления на консултанти и 40 наказателнипостановления на физически лица – консултанти.

За първи път от няколко години ДНСК прекрати действието наудостоверението за упражняване на строителен надзор на фирма „Инекс консултООД“ поради допуснати от нея редица нарушения, вписани в поддържания отдирекцията Регистър на административнонаказателните производства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега