Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На тържището на пристанище Сарафово вадят първия улов през есента

На тържището на пристанище Сарафово вадят първия улов през есента

В подкрепа на местната рибарска общност Община Бургас реализира още един голям проект, който да гарантира добри условия за извършване на риболовна дейност и развитие на устойчива и конкурентоспособна риболовна индустрия в региона.

В подкрепа на местната рибарска общност Община Бургас реализира  още един голям проект, който да гарантира добри условия за извършване на риболовна дейност  и развитие на  устойчива и конкурентоспособна риболовна индустрия в региона.

Община Бургас е единствената в страната, която спечели проект за изграждането на пристанище в Сарафово, което ще бъде открито през  октомври. Изграждането на рибарско пристанище в Сарафово върви в срок, в момента приключва  строителството на хидротехническите съоръжения. В съвсем кратки срокове предстои да стартират предвидените дейности по инжинерната инфраструктура, изграждането на вълнобойна стена на североизточния кей, пътни настилки и прилежащи сгради.

Със средства от капиталовата програма на Община Бургас ще бъде изградена нова довеждаща улица до пристанището. Новата улица ще е дълга около 600 и широка 6 метра. Двустранно ще бъдат изградени тротоари, ще се издигнат и стълбове за осветление. Предвидено е още укрепване на ската, по който се слиза до пристанището, а долу ще има голям брой паркоместа. Така, с реализирането на двата свързани проекта, всеки бургазлия и гост на града ще може да отиде до Сарафово и да си купи прясна риба от първа ръка, без участието на прекупвачи. Новото пристанище ще бъде разположено на 16 417 кв.м . На терена на порта ще има обслужваща сграда с покритото тържище за продажба на улова с 20 броя маси.

Предвижда се периметъра на цялата ограда да е осветен и снабден със системи за видеонаблюдение. В западния край е предвиден хелинг, осигуряващ пускането на вода и ваденето на плавателните съдове. За ремонтната дейност е проектирана открита площадка, разположена непосредствено до хелинга. В зоните за акостиране и швартоване на плавателни съдове ще има колонки за електрозахранване и водоснабдяване. До площадката за разтоварване на риба е планиран паркинг за 4 броя тежкотоварни автомобили. Автомобилното движение във вътрешността се осъществява по площадков път обхващащ съоръжението по цялото му протежение. По проекта пристанището ще има капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега