Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАБЧ се обяви против възраждане на проекта Бургас-Александруполис

НАБЧ се обяви против възраждане на проекта Бургас-Александруполис

Националната Асоциация „Българско Черноморие“ (НАБЧ) обяви, че подкрепя твърдо позицията на черноморските кметове да се противопоставят на проекта за изграждане на петролопровод Бургас-Александруполис. При евентуална зелена светлина от страна на кабинета „Орешарски“ проектът да бъде възобновен, асоциацията щяла да предприеме действия в полза на интересите на националната икономика и всички жители на черноморските общини.

Националната Асоциация „Българско Черноморие“ (НАБЧ) обяви,че подкрепя твърдо позицията на черноморските кметове да се противопоставят напроекта за изграждане на петролопровод Бургас-Александруполис. При евентуалназелена светлина от страна на кабинета „Орешарски“ проектът да бъде възобновен,асоциацията щяла да предприеме действия в полза на интересите на националнатаикономика и всички жители на черноморските общини.

Въпросът относно проекта бе възобновен, след като преди няколко дни руският министър на енергетиката Александър Новак обяви, че през април българо-руската междуправителствена комисия ще трябва отново да разгледа състоянието на договорката, тъй като едностранно оттегляне в споразумението не е предвидено. 

Припомняме ви, че членовете на НАБЧ бяха сред най-активнитеучастници в протестите срещу петролопровода, както и в организирането на тритереферендума в Бургас, Поморие и Созопол. В открито писмо до медиите НАБЧ отправи въпрос към природозащитницитеотносно липсата на интерес от тяхнастрана към казуса с петролопровода:

„Къде бяха през 2009-та г. и защо незащитиха обществения интерес и българското Черноморие. Защо мълчаха? И защо неизлязоха дори и със символична позиция? Вероятно защото в заплахата отпетролопровода няма европейски проекти, от които да вземат пари, съответно нямаи финансов интерес”, питат отАсоциацията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега