Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нападателят от летище "Орли" бил радикализиран мюсюлманин

Нападателят от летище "Орли" бил радикализиран мюсюлманин

Той бе идентифициран като 39-годишен френски гражданин от тунизийски произход. Името му е Зийед Бен Белгасем.

Нападателят от парижкото летище "Орли" бил разследван от властите като радикализиран мюсюлманин, предава "Ройтерс". Той бе идентифициран като 39-годишен френски гражданин от тунизийски произход. Името му е Зийед Бен Белгасем.

Пристигайки на летището във френската столица, той нападнал жена от военновъздушните сили, командировани да охраняват аерогарата, информират от парижката прокуратура. Опрял пистолет в главата й извикал на останалите охранители "Оставете оръжията си на земята. Сложете ръце зад тила. Тук съм да умра за Аллах", предават информационните агенции.

Тогава войниците го простреляли смъртоносно и спасили живота не само на колегата си, но и на стотиците пътници на парижкото летище "Орли". Властите са убедени, че е щял да изпълни заканата си да "сее смърт". В джоба му са открити около 750 евро, а в дома му са намерени кокаин и чужда валута. В летището внесъл и контейнер с бензин.

След като в продължение на часове летище "Орли" бе отцепено, полетите все пак бяха възстановени още в събота след обяд. Бащата, брата и братовчеда на нападателя са задържани за разпит във връзка с подозренията за радикализация на Белгасем. За него се знае, че часове по-рано е прострелял полицай в северната част на Париж. Преди да пристигне на летището откраднал кола и стрелял в бар, но не улучил никого.

По данни на прокуратурата Белгасем не е бил в червения списък с евентуални терористи, но е бил наблюдаван за радикализация. Нападателят вече имал досие, но за общи престъпления - грабежи, наркотици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега