Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Насладете се на приказна гала балетна вечер с изящната и талантлива Емона Георгиева в КД "НХК"

Насладете се на приказна гала балетна вечер с изящната и талантлива Емона Георгиева в КД "НХК"

Фееричната и очарователна Емона ще изпълни вариация на Одилия и монолог на Саломе по хореография на проф. Хикмет Мехмедов.

Приказна гала балетна вечер, с участието на изящната Емона Георгиева, която е солист в балета на Държавна опера-Бургас, Ви очаква в Културен дом НХК в събота. Събитието започва в 19.00 часа.

Фееричната и очарователна Емона ще изпълни вариация на Одилия и монолог на Саломе по хореография на проф. Хикмет Мехмедов.

Емона Георгиева е солист на балетната трупа към Държавна опера - Бургас. Завършила е Национално училище за танцово изкуство – випуск 2021, Joffrey Academy of Dance – Оfficial school of the Joffrey Ballet Chicago – Сonservatory class of 2020. Към момента е студент в АМТИИ – Пловдив, втори курс – балетна педагогика.

Репертоарът й включва роли в „Лешникотрошачката“,“Жизел“,„Спящата красавица“,“Пепеляшка„ и ,,Дон Кихот“.

Носител е на „Кристална Лира“ за най-добър млад изпълнител - балерина, от Съюза на музикалните и танцови дейци. Лауреат е на голямата награда на фондация Стоян Камбарев - „Награда за полет в изкуството“.Спечелила е Златен медал, Първа награда на „Национална среща на младите балетни изпълнители - ,,Анастас Петров“,както и отличия в Youth American Grand Prix semi-finals Paris и Chicago semi -final.

Трикратен световен шампион е модерен танц, сребърен и брозов медалист в класически танц в Световните танцови финали Dance World Cup – World finals. Двукратно е носител на най-голямата награда на световните финали за най-добър женски изпълнител - „Most outstanding female soloist“.Отличена е с почетна диплома за достигане до полу-финала на „Международен балетен конкурс - ,,Молодой балет мира - Юри Григорович„ - Сочи, Русия.

Отскоро се изявява и в ново творческо амплоа като хореограф и режисьор на съвременния спектакъл "Тиха сила".

В програмата на гала вечерта в събота в НХК са включени и изпълнения на възпитаници на НУМСИ“Проф. Панчо Владигеров“ Бургас и Национално училище по изкуства „Добри Христов“ Варна. „ Това е едно много интересно партньорство, което със сигурност ще бъде впечатляващо и за публиката“, сподели известният и обичан балетист и балетен педагог Недко Георгиев.

Билети може са закупите на касата на Културен дом НХК и на тел. 0894 899098.




ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега