Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Норвежки политици номинираха Сноудън за Нобелова награда

Норвежки политици номинираха Сноудън за Нобелова награда

Норвежки политици номинираха американският компютърен специалист Едуард Сноудън за Нобелова награда за мир, съобщава Bloomberg. Американецът допринесе за разкриването на огромна част от разузнаването на САЩ спрямо други държави и цивилни граждани, посредством подслушвания и СРС. Световният скандал, последвал изнесените от Сноудън в медиите засекретени документи, разбуни духовете и отвори вратите за дебатите около шпионажа в Америка и последствията от него. Носителят на Нобеловата награда за мир за 2014 г. ще бъде обявен през октомври.

Норвежки политици номинираха американският компютъренспециалист Едуард Сноудън за Нобелова награда за мир, съобщава Bloomberg. Американецътдопринесе за разкриването на огромна част от разузнаването на САЩ спрямо другидържави и цивилни граждани, посредством подслушвания и СРС. Световният скандал,последвал изнесените от Сноудън в медиите засекретени документи, разбунидуховете и отвори вратите за дебатите около шпионажа в Америка и последствиятаот него. Носителят на Нобеловата награда за мир за 2014 г. ще бъде обявен презоктомври.

Сред носителите на престижната награда за мир са ТеодорРузвелт, Мартин Лутър Кинг, Майка Тереза, Ал Гор, Баракк Обама и др. Макарноминациите да се пазят в тайна до обявяване на лауреата, често информация затях бива изнасяна в медиите. Същото се случва и с Едуард Сноудън, чието име ибез това присъства почти ежедневно в световните медии.

Сноудън е американски компютърен специалист, бивш сътрудникна ЦРУ и НСА. През юни 2013 година името му изведнъж обиколи земното кълбо следсерия публикации на засекретени материали относно шпионаж от страна наАмриканското правителство – масови подслушвания, следене и др. Америка обяви Сноудън за предател и го обвини в шпионаж икражба на правителствена информация.

За да избегне съда, американецът избяга вРусия, където му дадоха право на политическо убежище. Това позволява надържавата законно да избегне екстрадацията на компютърния специалист и по тозиначин да се избегне евентуалното му преследване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега