Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сноудън получи награда за защита на човешките права

Сноудън получи награда за защита на човешките права

Американският компютърен специалист Едуард Сноудън, който стана известен с изваждането на бял свят на опасни тайни за щатското разузнаване, получи медал за гражданска храброст и отдаденост на защитата на човешките права, предава Дойче веле.

Американският компютърен специалист Едуард Сноудън, който стана известен с изваждането на бял свят на опасни тайни за щатското разузнаване, получи медал за гражданска храброст и отдаденост на защитата на човешките права, предава Дойче веле. Заедно с него бяха наградени и журналистът Глен Грийнуалд и режисьорката Лаура Поатра, които спомогнаха за разпространението на разкритията на бившия спец от американските служби за сигурност.

Международната лига за човешките права в Берлин награди задочно Сноудън, който присъства на церемонията посредством видеовръзка, осъществена по Skype. Той все още се намира в Москва, след като получи пореден отказ от Евросъюза за убежище в някоя от страните членки.

Според организацията, медалът му се присъжда за това, че е заложил собствената си свобода и безопасност в името на това да изобличи злоупотребата с власт и застрашаването на човешките права. Това е поредно признание за Сноудън, който към момента е издирван за кражба на държавна собственост и незаконни разкрития на държавни тайни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега