Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областна администрация Бургас се побратими с област Тараклия, Република Молдова

Областна администрация Бургас се побратими с област Тараклия, Република Молдова

Подписването на споразумението за сътрудничество между Бургаска област и Тараклийски район затвърждава приятелските отношения и обмен между двата региона и продължава политиката на областния управител за разширяване на международното сътрудничество в икономически, културен и социален аспект.

Днес областниятуправител проф. Мария Нейкова и председателят на район Тараклия, РепубликаМолдова, Иван Палсар подписаха двустранно споразумение за сътрудничество междуОбластна администрация Бургас и Район Тараклия. Споразумението включвасътрудничество в областта на културата, туризма, образованието и търговскитеотношения. Това е първото сключено двустранно споразумение между Областнаадминистрация Бургас и област в Република Молдова, както и първото, което проф.Мария Нейкова подписва като областен управител. 

Подписването наспоразумението за сътрудничество между Бургаска област и Тараклийски районзатвърждава приятелските отношения и обмен между двата региона и продължаваполитиката на областния управител за разширяване на международнотосътрудничество в икономически, културен и социален аспект. 

 „Споразумението, което подписахмеднес, е резултат от интензивни разговори, в които и двете области показахажелание за партньорство в търговско-икономическо, научно-техническо и културносътрудничество“, каза областният управител проф. Нейкова. 

Председателят наТараклийски район Иван Палсар допълни, че днес се дава едно добро начало набъдещо ползотворно сътрудничество и изрази надежда, че двустранното партньорствоще допринесе и за поддържане на българското самосъзнание и родолюбие вбългарското население там, тъй като Тараклийския район е център на българите,категоричен е той. 

Двете страни сеспоразумяха да се работи активно по проекти, които ще привлекат допълнителниинвестиции като за целта ще се изработи план за реализиране на споразумението. 

 Другите области насътрудничество включват изкуството, здравеопазването, спорта, екологията ирационалното използване на природните ресурси.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега