Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оперират безплатно катаракта на хората от старческите домове в Бургаско

Оперират безплатно катаракта на хората от старческите домове в Бургаско

До края на 2019-а година очните специалисти на Медицински център „Оксиком“ ще оперират безплатно възрастните пациенти от домовете в Бургаска област и по-конкретно тези, които страдат от напълно лечимата катаракта, но нямат възможност да си позволят тази операция и импланта. Това обяви д-р Малина Топчийска по време на празничния коктейл по случай 20-годишнината на медицинския център.

До края на 2019-а година очнитеспециалисти на Медицински център „Оксиком“ ще оперират безплатно  възрастните пациенти  от домовете в Бургаска област и по-конкретнотези, които страдат от напълно лечимата катаракта, но нямат възможност да сипозволят тази операция и импланта. Това обяви д-р Малина Топчийска по време напразничния коктейл по случай 20-годишнината на медицинския център.


През последните 2 години, екипитена МЦ „Оксиком“ проведоха няколко мащабни кампании. Следвайки своятасоциално-отговорна политика, офталмолозите на здравното заведение посетихадесетки села в Бургаска област, в които бяха прегледани и лекувани над 800 души- напълно безплатно. От началото на 2018 година саобходени и няколко старчески дома, в които са прегледани над 70 души и оперираниоколо 40, при които е установен проблем. Ежегодно се провеждат и кампании запревенция на едно от най-коварните очни заболявания – глаукомата.

МЦ „Оксиком“ не забравя и занай-малките. Всяка година бургаски ученици от 1-ви клас биват преглежданибезплатно с цел превенция на едно изключително социално значимо заболяване,каквото е „мързеливото око“. „Работихме и със социалнислужби и организации като „Каритас“, за да върнем зрението на хора, към коитоживотът не е бил благосклонен. С цел да се насърчават децата да излязат отзатворените пространства и виртуалната реалност, началото на 2019 г. организирахмеи  тенис турнир „Оксиком Оупън“ за децадо 10-годишна  възраст, където участвахаедни от най-добрите тенисисти от цялата страна. Ще продължим тези кампании и щеобхванем уязвимите групи и най-вече децата, защото за „Оксиком“ профилактикатана здравето е кауза", обеща д-р Топчийска.

 

Припомняме, че през далечната1999 г. мечтата на Д-р Нели Джокова за създаване на център, където бургазлии игостите на града да получат адекватна, висококвалифицирана и достъпна грижа, сесбъдва. Доверието на пациентите и нарастващото търсене, стимулира привличанетона други изключителни офталмолози. 20 години по-късно, „Оксиком“ емного повече от офталмологичен център. Тук работят  специалисти и от други области на медицината– ортопедия, неврология, УНГ, пластична хирургия и естетична медицина.

„Още си спомням представянетони пред Висшия медицински съвет към Министерството на здравеопазването заполучаване на лиценз. Онзи ден е сякаш пред очите ми. Повечето от колегите сесъмняваха, че частно здравно заведение ще просъществува в Бургас. Тогава Д-рДимитър Игнатов, председател на БЛС по това време каза: „ Колеги, нека даопитат, ако не стават, те сами ще затворят!“ И ето ни тук сега - 20 годинипо-късно … явно ставаме!“, коментира д-р Джокова и допълни, че очакваследващите 20 години „с нетърпение и с обещанието да продължим да се развиваме,да продължим да изискваме и предлагаме адекватно здравеопазване за пациентитена Бургаска област“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега