Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Още три здравни заведения в Бургас имат готовност да поемат пациенти с Covid-19

Още три здравни заведения в Бургас имат готовност да поемат пациенти с Covid-19

Обсъжда се и вариант медицински сестри от здравни заведения в града да бъдат командировани в УМБАЛ, за да сменят най-натоварените екипи.

Заради претовареност на екипа на Инфекциозно отделение, от утре, освен УМБАЛ, още три здравни заведения в Бургас имат готовност да поемат пациенти с КОВИД - 19 - Белодробна болница, "Бургасмед" и УМБАЛ "Дева Мария". Обсъжда се и вариант медицински сестри от здравни заведения в града да бъдат командировани в УМБАЛ, за да сменят най-натоварените екипи. Това стана ясно след заседанието на Щаба днес.

Няма новорегистриран случай на заразен с коронавирус в Бургас за вчерашния ден. Решението за погребението на починалия 70-годишен пациент ще се вземе от семейството му. Днес ще бъдат взети проби на четирима от настанените в Инфекциозно отделение на УМБАЛ. Ако са отрицателни, те ще бъдат изписани. Останалите пациенти там са в добро общо състояние.

Днес се извършва пробонабиране от 50 служители на "Бургасбус" - шьфьори и контрольори, които пряко работят с пътници.800 заявления са постъпили до този момент по програмата на Общински съвет за хранителни пакети. 485 от тях са одобрени, а останалите, които не отговарят на условията, получават пакети от дарителския хранителен фонд. Изразходената сума по тази програма досега е 30 940 лева.

Тази седмица ще заседава и комисията към местния парламент, която разглежда предложенията за финансиране на инвитро процедури.Разминаването в обявения брой заразени в областта - 47 от Националния, 46 от Общинския щаб, се дължи на това, че заболяването на един от пациентите, който е с бургаска регистрация, е установено в София, където се е провело и лечението му. От всички заразени 14 са вече оздравели, а 12 с днешна дата се намират в болница.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега