Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Остава тежка обстановката в бедстващите райони

Остава тежка обстановката в бедстващите райони

Остава тежка обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове, съобщиха от пресцентъра на МВР. Жертвите на стихията във варненския квартал „Аспарухово” са 10, потвърдена е информацията за един загинал на територията на област Добрич.

Остава тежка обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове, съобщиха от пресцентъра на МВР. Жертвите на стихията във варненския квартал „Аспарухово” са 10, потвърдена е информацията за един загинал на територията на област Добрич.

И в трите области работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, свободни от дежурство.За периода от 9 до 12 часа днес звената „Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 336 сигнала за произшествия, от които 13 пожара и 320 спасителни дейности.В област Варна е обявено бедствено положение в град Игнатиево и в още 10 селища. Между селата Водица и Засмяно е залят мостът, свързващ двете населени места. Няма достъп до село Генерал Кантарджиево, при което е залято мостовото съоръжение, свързващо селището с главния път.

Край село Долище водната стихия е отнесла изцяло пътната настилка. Покачено ниво на реката в село Крумово е прекъснало връзката между двата квартала на селото. Прелива ретензионният басейн на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Въглен.Водата е заляла изцяло улиците, дворовете и приземните етажи на жилищните сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Раднево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак, Ген. Кантарджиево. С последиците от наводнението на терен се борят над 140 пожарникари и спасители, осигурена е и нужната техника.

Не отговаря на истината информацията, че Аспаруховият мост е застрашен от срутване. Мостовото съоръжение и изправно, но преминаването е затруднено предвид усложнената оперативна обстановка.На територията на област Добрич работят 8 пожарни и спасителни екипа. Осигурена е евакуация на застрашените от стихията хора. По поречието на река Суха река е спряно електрическото захранване. Сигналите за наводнени сгради и улици в областта са над 250.

Пътят Балчик-Кранево е затворен.На територията на общините Велико Търново, Килифарево и Дебелец е обявено бедствено положение. Наводнени са къщи и промишлени обекти. В района на Дебелец са евакуирани 8 души. Бедствено положение е обявено още в община Горна Оряховица и с. Първомайци. Към момента преливат язовирите Стамболийски и Плаково.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега