Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриват изложба на рисунки на ученици от ОУ "Васил Априлов" в Съдебната палата

Откриват изложба на рисунки на ученици от ОУ "Васил Априлов" в Съдебната палата

Как изглежда "Съдът в детските очи и мечти!" - на този въпрос ще отговори любопитна изложба на ученици от 6 и 7 класове на ОУ "Васил Априлов". Тя ще бъде открита утре (30-и ноември), в 16:00 часа, пред зала 2 в Съдебната палата.

Как изглежда "Съдът в детските очи и мечти!" - на този въпрос ще отговори любопитна изложба на ученици от 6 и 7 класове на ОУ "Васил Априлов". Тя ще бъде открита утре (30-и ноември), в 16:00 часа, пред зала 2 в Съдебната палата.

Експозицията е организирана от Бургаските окръжен и районен съд. Общо 12 млади художници саизобразили в рисунки своето виждане за съда и неговата работа. Пъстратаекспозиция е резултат от посещение на децата в съда на 01 юни, Денят на детето,когато Окръжен и Районен съд – Бургас организираха детски празник, посрещнахаучениците и в рамките на два часа оставиха младите творци да онагледят с багрисвоите виждания за съда и неговата работа.

В изложбата ще бъдат подредени иснимки, които документират процеса на създаване на красивите пана. Част отфотографиите са дело на друг творец, Дарина Георгиева, която също гостува наПразника на детето в Съдебната палата и документира с фотоапарат събитието. Даринае възпитаник на Школата по фотография при ОДК, с ръководител Борислав Пенков.

Наблюдателят на изложбата ще се потопи в един цветен съдебен свят. Ще станесвидетел на протичането на съдебен процес, в който се открояват основнитедействащи лица – съдиите, прокурорите, адвокатите и съдебните заседатели. Не епропуснато и съдебното чукче, като символ на Съда, въпреки, че не е част отбългарската съдебна система. Темида, везните, Конституцията, младите приложнициот ОУ „Васил Априлов“ ще представят пред широка публика своя поглед към Съда.

Веднага след откриването на изложбата ще последва и лекция на тема „Превенциясрещу употреба на наркотични вещества. Престъпления, извършвани отнаркозависими лица“, която районният съдия Анатоли Бобоков ще изнесе пред 60ученика от ОУ „Васил Априлов“. Идеята е децата да се запознаят с този проблем,също и от неговата правна гледна точка, на прага на 01 декември – Световниятден за борба със СПИН.

Лекцията ще бъде част от отворената Образователнапрограма „Съдебната власт – информиран избор“, която прилагат Окръжен и Районенсъд – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега