Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почистват канала наводняващ складове в Северна промишлена зона

Почистват канала наводняващ складове в Северна промишлена зона

Започна почистване на канала, свързващ езерото „Вая“ с Черно море в района на Северна промишлена зона Бургас. Мярката се предприема след като миналата седмица собственици на цехове и складове сигнализираха областния управител Вълчо Чолаков за системни наводнения на помещенията им, съобщават от пресцентъра на Областна управа.

Започнапочистване на канала, свързващ езерото „Вая“ с Черно море в района на Севернапромишлена зона Бургас. Мярката се предприема след като миналата седмицасобственици на цехове и складове сигнализираха областния управител ВълчоЧолаков за системни наводнения на помещенията им, съобщават от пресцентъра на Областна управа.              

Чолаков, заедно с комисия експерти от Областнаадминистрация, Община Бургас, Пожарната, Басейнова дирекция и РОСВ, сезапознаха на място със състоянието на държавната собственост. Проверкатаустанови, че почти цялата дължина на канала е обрасла с блатна растителност исе нуждае от спешно почистване, което да осигури нормална проводимост. Работисе със специална техника за почистване на водосборници и канали, предоставена от„Черноморски солници“.           

До бързото разрешаване на проблемасе стигна след съвместната работа на държавните институции, община Бургас и съдействието наЧерноморски солници АД. „Незабавните мерки не са окончателнорешение. Усилията ни с Община Бургас в момента са да предотвратим следващинаводнения в този район. Веднага след спадане нивото на водата в канала щебъдат предприети по радикални мерки за цялостното му почистване, което ще решипроблема в дългосрочен план“, увери Чолаков. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега