Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Постоянен арест за двама криминално проявени за грабежи, извършени в Бургас през септември

Постоянен арест за двама криминално проявени за грабежи, извършени в Бургас през септември

Жертва на посегателствата са двама мъже - бургазлия на 46 години и сливенчанин на 38 години.

Двама криминално проявени мъже на възраст 30 и 40 години, първият от Стара Загора, а вторият - от Бургас, са с наложени постоянни мерки "задържане под стража" за осъществени грабежи, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Бургас. Жертва на посегателствата са двама мъже.

Първият грабеж е извършен на 2-ри септември, около 4:30 часа в района на блок 77 на ж.к. "Лазур". Потърпевш е 46-годишен бургазлия, който обяснил, че му е открадната сумата от 1 100 лева. Като извършител на грабежа е идентифициран 40-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, разпознавания и др., като в резултат на събраните материали, първоначално с постановление на Бургаска окръжна прокуратура, бургазлията е задържан за срок до 72 часа, а в последствие е гледана постоянната мярка за неотклонение – „задържане под стража”.     

Вторият случай е от 19-и септември. Сигналът е постъпил в полицията около 2:00 часа сутринта. 38-годишен сливенчанин се е оплакал в полицията, че в района на ул. "Трапезица" до жп гарата е нападнат от непознат мъж. Той го съборил на земята и започнал да го удря по главата и тялото. След това му откраднал двата мобилни телефона и личните документи. Сформираният екип от на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас със съдействието на служители от центъра за „Видеонаблюдение” към Общинско предприятие „Транспорт” са установили маршрута на вероятния извършител.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установен извършителя на криминалното престъпление – това е 30-годишен мъж от Стара Загора. Същият е криминално проявен и е задържан със съдействието на служители от ОДМВР – Стара Загора. Направил е пълни самопризнания, като част от отнетите вещи са намерени и иззети. Спрямо старозагореца е взета постоянна мярка "задържане под стража".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега