Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предават на живо в нета живота на щъркеловото семейство Ростислав и Снежи

Предават на живо в нета живота на щъркеловото семейство Ростислав и Снежи

YouTube риалити, но в еко вариант!

Природолюбителите от цял свят имат възможността да проследят как протича деня на двойка бели щъркели в интернет, благодарение на единствената у нас поставена край гнездо видеокамера. Българското дружество за защита на птиците и тази година наблюдава на живо живота на щъркеловото семейство Ростислав и Снежи в самоковското село Ярлово. Камерата работи 24 часа в денонощието и от живота на младото семейство няма да остане нищо скрито за зрителите.

Рости и Снежи се завърнаха у нас в края на март и заеха гнездото си. Двамата все още са заедно, информират от екоорганизацията. Миналото лято те заедно успяха да отгледат едно малко. Това се случи след като Ростислав изостави щъркелката Снежи в съседното гнездо, когато тя вече беше снесла яйца. "Всички следихме сложните взаимоотношения между трите щъркела, намиращи се в един и същи двор и заемащи две съседни гнезда", коментират от БДЗП.

Ростислав и другарката му вече се редуват в семейното гнездо, като вечер по-често само единият от двата щъркела нощува в него. Станахме свидетели на красиви извивания на врата и силни тракания с клюн. Надяваме се това брачно поведение да доведе до по-добър от миналогодишния резултат и щъркелите да отгледат повече от едно малко.

Снежи също се прибра в своето гнездо, но отново без партньор. Остава да проследим през тази пролет и идващото лято как ще се развият отношенията между трите щъркела в село Ярлово.

<iframe width=447 height=300 src=https://www.youtube.com/embed/OKZjgZpfeSQ frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега