Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преди да кажеш "Да"! Стил, цвят и украса

Преди да кажеш "Да"! Стил, цвят и украса

Повечето от представителките на нежния пол от ранна възраст си представят сватбения си ден. Но с течение на времето мечтите се променят, а паралелно с тях се изменят и тенденциите, които ръководят сватбените тържества.

Повечето от представителките на нежния пол от ранна възраст си представятсватбения си ден. Но с течение на времето мечтите се променят, а паралелно стях се изменят и тенденциите, които ръководят сватбените тържества. Днес екипътна PoligrafF.net и Сватбена агенция „White magic“ще Ви преведат през една от най-приятните, но и трудни задачи – изборът настил, цветова гама и украса за най-щастливия ден от живота на влюбената двойка.По стечение на обстоятелствата, първото, което младоженците избират, емястото на сватбата, тъй като залите и ресторантите се резервират месецинапред.

„Би било добре да можем да съобразим мястото със стила, на който искамеда заложим, но поради ограничения избор, това не винаги е възможно“, коментираКрасимира Автанска от „White magic“. Това налага и някои компромиси, но съссигурност не би трябвало да плаши двойката.Стилът е следващата стъпка в планирането на сватбеното тържество. Тойтрябва да бъде съобразен с пространството. Тъй като повечето ресторанти вечеимат определени интериорни решения, добре е да не се опитваме да смесвамеконтрастни стилове – бяла приказна феерия с битово заведение, винтидж блясъксъс средиземноморски ресторант и т.н. Това, което бъдещото семейство трябва да знае е, че цветовата гама може дапретърпи промени в процеса на организацията, но стилът е водещ. За това тойтрябва да бъде внимателно подбран.

Макар тенденциите да диктуват различнистилове, всяка двойка трябва да открие своята страст и да се придържа към нея.Не толкова към „модерното“, колкото към това, което обединява двамата и говориза тях като двойка. По отношение на цвета, трябва да си дадем сметка, че този цвят първо трябвада подхожда на интериора на пространството, второ трябва да бъде съобразен сцвета на цветята. Ако двойката се спре на златна сватба, цветята няма как дабъдат златни, което предполага украса от друг материал или второстепеннацветова гама. Задачата определено се усложнява, но не е невъзможна. В този редна мисли, гамата трябва да бъде добре обмислена. Освен това, през последните години на преден план излизат десетки нюанси,което прави ориентирането все по-трудно.

Актуален тази година, например, ецветът „марсала“, който е смесица между кафяво и червено. Името на нюансапроизлиза от сорт ликьорно вино, произвеждано в Сицилия. Но дори в този случай,вариантите на цвета са толкова много, че подбора на синхронни вариации би билатрудна. По принцип, най-елегантна и красива е естествената украса, съветваАвтанска. Първо всеки растителен цвят е уникален, второ всяка аранжировка еразлична. Поръчването им обаче е дълъг процес, който преминава през няколкоспирки – флорист, доставчик, спедитор, производител. Това представлява риск –дали цветята ще бъдат точно такива, каквито търсим – дали нюансът ще бъдеименно търсеният. Освен това, украсата се оскъпява поради това, че цветята седоставят специално и в нея са вложени повече цветове, вместо излишни хартии изеленина като в купешките букети.

В този ред на мисли, аранжировката от плат, хартия и други материали енякак по-безопасна и достъпна, но изкуствените цветя и завесите със сигурностнямат блясъка на „живата материя“ – цветята. Затова, при избора на цветовагама, двойката трябва първо да избере – естествена или изкуствена украса.Тази отправна точка позволява да се спрем и на избраните цветове илицветова комбинация. Забранени нюанси няма, но е добре да се избягват т.нар.„агресивни цветове“, които дразнят окото.

Все пак, тази украса ще бъде фон натържеството цял ден. Бялата феерия е чудесен фон на живо, но при фотозаснеманечесто кадрите се „изпичат“ и контурите се размиват. Яркото червено натоварваокото и е добре да бъде комбинирано с по-мек тон, който да смекчава силата надоминантния цвят. Няма нужда да се спирате на любим нюанс, ако сте настроени даекспериментирате – на този ден имате правото да бъдете различни, ако това емечтата Ви.

Съветът към бъдещото семейство е предварително даопредели бюджета си за украса и да го сподели със сватбения агент. Товапозволява на специалиста да прецени кое е най-важното и от кое може да сеспести. Пищните декорации по масите на гостите, например, често пречат и саизлишни. Освен това се изгубват в морето от цветове на менюто, сервирано предгостите. Но в същото време е добре масата на младоженците да се откроява отостаналите маси. Още любопитни подробности около Вашето сватбено тържество, щенаучите в следващата глава от нашата рубрика „Преди да кажеш „Да“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега