Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прелетни птици ще красят фасадата на ОУ "Братя Миладинови"

Прелетни птици ще красят фасадата на ОУ "Братя Миладинови"

Нестандартните художници от 140ideas вече втори ден работят по фасадата на ОУ "Братя Миладинови" в Бургас. До дни скучноватата мазилка вече ще разказва за пътя на прелетните птици "Via Pontica" и връзката му с морския град. Творческият проект е част от кампанията "Зелени калкани".

Нестандартните художници от 140ideas вече втори ден работят по фасадата на ОУ "Братя Миладинови" в Бургас. До дни скучноватата мазилка вече ще разказва за пътя на прелетните птици "Via Pontica" и връзката му с морския град. Творческият проект е част от кампанията "Зелени калкани".

Бургас е четвъртият град в страната, в който артистите преобразяват обществена сграда с пано на екологична тема, съобразена със съответното населено място. Бургаските езера и фактът, че градът е част от главния маршрут при миграцията на птиците от Европа към Африка са основното вдъхновение на артистите.

Организаторите на кампанията споделиха с PoligrafF.net, че проектът ще изобразява някои от забележителните видове, които преминават през Бургас и бургаските езера. Точната концепция, обаче, ще стане ясна след завършването на проекта. Очаква се утре паното да бъде почти готово.

Нестандартното за кампанията в Бургас е, че тя ще бъде разделена на две - картината върху фасадата на ОУ "Братя Миладинови" и образователния ден в природозащитен център "Пода". Той ще се състои на 15-и август, с начален час 10 часа. Участниците в нея ще узнаят повече за това колко птици минават по един от най-големите миграционни пътища в Европа всяка есен и защо, както и кои са симпатичните крилати обитатели на бургаските езера.

Целта на кампанията „Зелени калкани" е средствата на визуалното изкуство да насочи вниманието на най-малките жители на града и техните родители, отговорни за бъдещото хармонично съществуване между човека и природата.  От 20 юли – 8 август кампанията "Зелени калкани" се случи в София, Враца и Русе.

Широкоформатните художествени изображения върху обществени сгради са нещо сравнително ново за градската среда в България, но са успешен международен модел за насочване на внимание към обществени значими проблеми. Те комбинират еко-социални послания с оживяването на градската среда и се възприемат като забележителности, които наред с това дават живот и продължителен дебат по важните теми. 

През месеците юли и август ще бъдат изрисувани общо 5 училищни стени в 5 различни града в България, като техните местни жители – възрастни и деца – са поканени да участват в работилници и разговори по местни екологични проблеми. Това се случва в София, Враца, Русе, Бургас и Благоевград.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега