Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Превозвачите излязоха на протест в цялата страна

Превозвачите излязоха на протест в цялата страна

Протести на превозвачи има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Благоевград. Планирано е автошествията да бъдат мирни, без да бъдат затваряни основни пътни артерии в страната.

Превозвачи излязоха на ефективен протест срещу високите цени на горивата. Автошествия се организират в редица точки от страната. Недоволството си ще изразят и международни и автобусни превозвачи от Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен и Смолян. 

В София протестът започна пред парк „Враня” и стигна до президентството. Паркиррани бяха камиони, които блокираха движението по жълтите павета.  Автошествието във Варна тръгна в 11.00ч. от автомагистрала „Хемус“, ще премине по булевардите „Владислав Варненчик“ и „Христо Ботев“ и ще продължи по Аспарухов мост до детелината на кв. „Аспарухово“. Стотици камиони и автобуси се събраха на улица "Крайезерна" в Бургас. Шествието ще се насочи към кръговото за София. Те обявиха, че се надяват на разбиране и адекватна реакция от страна на държавата. В Пловдив стотици камиони са в готовност да се включат в националното протестно шествие, организирано от транспортния бранш заради високите цени на горивата. На сборния пункт на Кукленско шосе до Митницата се събраха стотици камиони и автобуси. Протестното шествие започна  в 11 часа и се охранява от полиция. 

Основните искания са:

-        Отпадане на биодобавката на горивата за период от 6 месеца

-        Връщане на  50 % от акциза на горивата за период от 6 месеца

-        Мораториум върху цените и обхвата на тол таксите

"Очакваме от правителството на страната да вземе спешни мерки и този път да отговори на исканията ни!", коментират още представителите на транспортния бранш. Браншът даде срок от 1 месец на правителството, за да реши поне част от проблемите и ако то отново не направи нищо, на 18 май ще парализират цялата държава. 

Протести на превозвачи има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Благоевград. Планирано е автошествията да бъдат мирни, без да бъдат затваряни основни пътни артерии в страната. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега