Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първи коментари от бизнес организации след спирането на руския газ

Първи коментари от бизнес организации след спирането на руския газ

Според Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация, няма прогноза за рязък скок в цената на горивата по бензиностанциите.

Представители на бизнес организации направиха първи коментари след спирането на доставките на природен газ от руската компания "Газпром".

Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация съобщи, че от сутринта получават искания от предприятия за доставки на алтернативно гориво. Според Терзиев обаче няма прогноза за рязък скок в цената на горивата по бензиностанциите.

"Стотинка нагоре, две надолу или пък обратно ще бъдат до края на месеца и в първата седмица на май за празниците, 3 лв. за автомобилния бензин; 3,10-3,15 за дизеловите горива, но това, което виждаме последната седмица, ще бъде и следващите десетина дни."

Енергийният министър не даде ясен отговор как ще бъдат подсигурени газовите доставки и докога, заяви пред БНР Ивайло Найденов - изпълнителен директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Организацията представлява предприятията, които използват 50 процента от цялото количество газ в страната.

"Вече трябва да се мисли как ще се осигурява газа за юни и за юли, какви цени, какви количества ще се заявяват - има предприятия, които могат да намалят производството си, но има и предприятия, които биха били изложени на риск от технологични аварии, ако се намали подаването на газ, но това е засега в сферата на спекулациите".

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега