Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приеха бюджета на община Бургас за 2022 година

Приеха бюджета на община Бургас за 2022 година

„Това е бюджет за сигурност в града, за детска болница, за социална подкрепа, за привличане на инвеститори, за осигуряване на спокойствието на хората в този град. В трудни времена отговорността към Бургас се оценява с гласуване ЗА“, заяви кметът.

С 37 гласа за, 7 против и 1 въздържал се, местният парламент одобри бюджета на община Бургас за 2022 г. Той е консервативен и в него не е заложено увеличение на местните данъци.Преди гласуването кметът се обърна с призив за подкрепа на бюджета към общинските съветници, призова и бургаските депутати да подкрепят проектите на Бургас.

„Това е бюджет за сигурност в града, за детска болница, за социална подкрепа, за привличане на инвеститори, за осигуряване на спокойствието на хората в този град. В трудни времена отговорността към Бургас се оценява с гласуване ЗА“, заяви кметът. Бюджет 2022 е изготвен в трудно прогнозируема икономическа среда както в национален, така и в международен план. С него са обезпечени най-важните, обществено значимите дейности. В рамката му са заложени и някои резерви за извънредни обстоятелства. Кметът Димитър Николов благодари на съветниците, подкрепили бюджета. 

По-рано той обяви, че за да се осигури сигурност и стабилност, в първото шестмесечие на годината Община Бургас няма да извършва големи капиталови разходи. Средствата ще бъдат съхранявани за осигуряване на социална защита и издръжка на дейности с важни обществени функции. Консервативен е подходът и по отношение на вземането на кредити, като Община Бургас залага такива в Бюджет 2022, но ще прибегне до усвояването им само при необходимост.„Колкото повече се отдалечим от политическото говорене и се фокусираме върху изпълнението на бюджета в тази кризисна година, толкова по-добре за Бургас. Надявам се на по-добри времена за нашия любим град!“, добави кметът Николов.

Припомняме макрорамката на бюджет 2022 за община Бургас:

Обща субсидия за делегирани от държавата дейности по Закона за държавния бюджет и собствени приходи за държавно делегирани дейности – 157 088 216 лева
Дейности, финансирани с общински приходи – 148 384 280 лева
Преходен остатък – 17 564 033 лева
Индикативен годишен разчет за средства от Европейски съюз – 74 000 000 лева

Общо: 397 036 529 лева
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега