Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата иска по-висока присъда за убиеца от "Долно Езерово"

Прокуратурата иска по-висока присъда за убиеца от "Долно Езерово"

Бургаската окръжна прокуратура протестира присъдата на Драгия Радневски, който уби двама души в бургаския квартал „Долно Езерово“. Окръжният съд в града наложи на двойния убиец наказание „лишаване от свобода“ в размер от 12 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Според Прокуратурата, определеното наказание е явно несправедливо.

Бургаската окръжна прокуратура протестираприсъдата на Драгия Радневски, който уби двама души в бургаския квартал „ДолноЕзерово“. Окръжният съд в града наложи на двойния убиец  наказание „лишаване от свобода“  в размер от 12 години, което да бъдеизтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Според Прокуратурата,определеното наказание е явно несправедливо.          

Драгия Радневски е признат за виновен  за това, че на 27.10.2015 г.,  около 13.00 часа, в гр. Бургас, кв. „ДолноЕзерово”, предумишлено умъртвил двама души, с огнестрелно оръжие  - ловна пушка марка-престъпление по чл.116ал.1 т.4 предл. III и т.9, вр. с чл.115 от НК.Подсъдимият Драгия Радневски и пострадалата ИванкаАндонова Стоянова се познавали, тъй като и двамата живеели в кв. „ДолноЕзерово” на гр.Бургас. Пострадалата И.С. била омъжена до м.Май 2014 г., когато съпругът йпочинал. Известно време след катоостанала вдовица, пострадалата И. С. започнала да поддържа интимна връзка с ДрагияРадневски.

Двамата се срещали редовно, но продължили да живеят отделно, всеки всобствената си къща.През последния месец преди извършване на деянието,отношенията между Радневски и И.С.се влошили и пострадалата поискала дапрекратят връзка си, като заявила това на Радневски, който обаче не билсъгласен и продължил да я търси.През последната седмица преди убийството, И.С.напълноспряла да вдига телефона на подсъдимия и отказала всякакви срещи с него. Посъщото време и подсъдимият вече бил налегнат от мисли за самоубийство предвидтова, че постр.Стоянова го оставила, липсата на парични средства, автомобилътму също се развалил и Радневски не виждал изход от създалата се ситуация. На 27.10.2015 г., около 07.30 ч., подсъдимият отишълдо дома на своя приятел и съсед, който живеел отсрещана същата улица.

Радневски  споделил, че предходния ден са муоткраднали сума пари от тях и го попитал дали той не е ходил в дома му. Следтова споделил подозренията си, че вероятно тези пари са били взети отИ.С.,като заявил, че тя до момента му е струвала 20 000 лева.Малко по-късно на 27.10.2015г., преди обяд, ДрагияРадневски посетил къщата на пострадалите Т.Ж. и И.С., с цел да поговори споследната. И.С. отново му заявила, че трябва да я забрави и че всичко междутях е свършило, като в нейна защита се намесила и майка й Т.Ж., като му казалада се маха и отправила обидни думи срещу него. Радневски се прибрал в дома си и започнал да пиеалкохол.

Замислил се, че вече няма пари, няма автомобил, че И.С.го оставила иче вече няма за какво да живее. Отново започнал да мисли за самоубийство, нотогава насъбралия се до този момент гняв към двете пострадали взел превес и решилвместо да слага край на собствения си живот, да убие двете жени. Подсъдимият взел законно притежаваната си ловна пушказаедно с няколко ловни патрона и се отправил към къщата на двете пострадали. Времето било около 13.00 часа на 27.10.2015 г., когатоРадневски достигнал къщата.

Той видял, че двете жени са с гръб към него,наведени към земята и застанал в близост до външната чешма на двора, наразстояние 2-3 метра от тях. Насочил пушката към И.С., която в същия момент сеизправила и обърнала с лице към подсъдимия, който веднага стрелял и я улучил вгърдите. След това стрелял и по Т.Ж., като се целил в главата й, но улучилсъщата в лявото рамо. След като двете жени паднали простреляни на земята,Радневски изхвърлил гилзите от пушката на мястото, където стоял и започнал дазарежда пушката отново. Приближил се към падналите тела и изстрелял по още единпатрон в гърба на И.С. и един патрон в гърба на Т.Ж. Смъртта на дветепострадали настъпила незабавно.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега