Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проверяваме кои наши лични данни се използват в регистри на държавната администрация

Проверяваме кои наши лични данни се използват в регистри на държавната администрация

На 25 май влиза в сила Общият регламент за защита на личните данни на ЕС (GDPR, 2016/679).

Всеки гражданин, който разполагас Квалифициран електронен подпис (КЕП) или Персонален идентификационен код(ПИК) на Националния осигурителен институт, ще може да проверява кои неговилични данни фигурират в близо 30 регистъра, поддържани от държавнатаадминистрация. Проверката ще бъде възможна от всеки персонален компютър сдостъп до интернет през Системата за електронно връчване, поддържанa отДържавната агенция „Електронно управление“.

Към момента услугата за такавапроверка е приложима за Имотeн регистър и за Национална база данни „Население“, информират от правителствения пресцентър.Вицепремиерът Томислав Дончевразпореди до регистрите да има достъп чрез Системата за електронно връчване соглед на Общия регламент за защита на личните данни на ЕС (GDPR, 2016/679),който влиза в сила на 25 май.

В процес на разработка е и друго технологичнорешение, което ще позволи на гражданите да проверяват кой е имал достъп доличните им данни в регистрите.Преди седмица вицепремиерътДончев призова всички администрации да предприемат своевременни действияЕдинният граждански номер (ЕГН) да не бъде използван самостоятелно заидентификация на гражданите пред институциите. Мярката е средство запредотвратяване на риска от злоупотреба с лични данни.

Решението на Комисиятаза защита на личните данни от месец март тази година разпорежда администрациитеда гарантират високо ниво на сигурност при достъпа до личните данни нафизически лица чрез използване на поне два критерия за персонална идентификацияна гражданите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега