Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Движение 21" подарява спектакъл за малчуганите на Несебър

"Движение 21" подарява спектакъл за малчуганите на Несебър

„Тумба Лумба“ е спектакъл с голяма международна слава. Представян е на фестивали в Испания, Австрия, Франция, Белгия, Гърция, Словакия, Румъния, Турция, Южна Корея, Тайван и Индия. А през настоящата седмица ще бъде поставен и в Несебър, при това с вход свободен.

„ТумбаЛумба“ е спектакъл с голяма международна слава. Представян е на фестивали вИспания, Австрия, Франция, Белгия, Гърция, Словакия, Румъния, Турция, ЮжнаКорея, Тайван и Индия. А през настоящата седмица ще бъде поставен и в Несебър,при това с вход свободен.

Представлениетое своеобразен подарък към несебърските малчугани от кандидатите за общинскисъветници на „Движение 21“. Вместо грандиозно закриване на кампанията сконцерт, от политическата формация решиха да отделят средства и да организираттеатрална постановка за най-малките жители на Несебър. Целта им е да докажат,че паралелно с големите проекти и амбициозни начинания, качественият живот вдадена община се изгражда и с малки жестове, дребни промени и грижа за всекиедин човек.

Изборът име именно „Тумба Лумба“ заради символичното послание и патриотичен дух напостановката. Десетте етюда, от които е изграден спектакъла, представят картиниот традиционния бит и култура на българския народ – празничното „хоро” , скойто се посреща настъпването на пролетта; обичая да се „вричат един на друг”младите като си „напиват” водата или си „крадат” китката; обреда за плодородиеи радостта, която изпълва сърцата с настъпването на есента-времето, в коетоселянина „бере плодовете” на своя труд.

Дълбоко откорените на народното творчество, необикновения спектакъл звучи в синхрон сритъма на българската природа и традиция. Фрагментите му са картини от трудовиябит, любовните закачки и мистични преживявания на българина, представени съссредствата на един различен обреден, куклен театър. Режисьор на „Тумба Лумба“ еХристина Арсенова. Участват Неделина Роселинова, Румяна Кралева, Диян Русев,Георги Минков. Сценографията пък е дело на Емелияна Тотева.

Несебърскитедеца ще имат възможността да гледат безплатно куклената постановка на 25-и октомври, от17:30 часа, в сградата на НЧ "Яна Лъскова – 1905“ в Несебър.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега