Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Слънчев бряг" АД с повече приходи и по-малко загуби през 2013-a

"Слънчев бряг" АД с повече приходи и по-малко загуби през 2013-a

„Слънчев бряг” АД приключва 2013 г. с 1 811 хил. лв. повече приходи и с 1 294 хил. лв по-малко загуби спрямо 2012 г. Акционерното дружество е натоварено с отговорността да поддържа инфраструктурата на най-големия ни туристически комплекс и всяка година да организира успешен сезон за непрекъснато нарастващия туристически поток.

„Слънчев бряг” АД приключва 2013 г. с1 811 хил. лв. повече приходи и с 1 294 хил. лв по-малко загубиспрямо 2012 г. Акционерното дружество е натоварено с отговорността да поддържаинфраструктурата на най-големия ни туристически комплекс и всяка година даорганизира успешен  сезон за непрекъснатонарастващия туристически поток.

То е собственик на материално-техническа база вСлънчев бряг – Изток с балансова стойност в размер на 55,451 хил. лв. и оценкана активите 110 млн.лв. Стремежът на ръководството му е да превърне курорта вдестинация от по-висок клас, като увеличава приходите от дейността и оптимизираразходите по поддръжката. 

Приходи

Според анализа на финансовите резултати „Слънчев бряг”АД  ще приключи годината с приходи вразмер на 3 002 хил лв. при 1 191 хил. лв. за 2012 г. Традиционнодружеството разчита основно на приходите от предоставени услуги, но тази годинанай-много са постъпленията от продажби на дълготрайни активи – 1 431 хил.лв. Постъпленията от услугите възлизат на 1 385 хил.лв., спрямопредходната година те са нараснали с 392 хил.лв. През тази година акционернотодружество самó, без помощта на външна организация,  осъществяваше контролния режим в курорта. Само от тази дейност вбюджета на дружеството са постъпили 540 хил. лв.  

Разходи 

Основно задължение на акционерното дружество,стопанисващо курорта, е да поддържа неговата съвременна визия в съответствие севропейските норми и да обезпечава сигурността и спокойствието на летовниците.Това от години вече „Слънчев бряг” АД върши със собствените приходи отстопанска дейност. Собствениците на обекти, които оперират на територията накомплекса продължават да отказват съдействие, като не заплащат дължимите инфраструктурнитакси, финансова подкрепа няма и от община Несебър.

Сред основните разходиза 2013 г. са паркоподдържане и озеленяване, поддъжане и разширение насистемата за видеонаблюдение, поддръжка на алейно осветление, ел.енергия,разходи, свързани със сигурността на туристите, осигуряване на промишлена водаза напояване и много други. При приходи от 3 002 хил. лв. за поддръжка накомплекса дружеството е изразходвало общо 4 286 хил.лв. За да снижиразходите през тази година то е оптимизирало броя на персонала.

Балансът обачесе нарушава от изключително високият размер на разходите за амортизация намногобройните и в голям размер дълготрайните активи. Въпреки, че през 2013 г.амортизационните разходи са с 142 хил. лв. по-малко спрямо предходната година,те остават значима величина и съществено влияят върху общия финансов резултатна дружеството.  

Сигурност

Ръководството на „Слънчев бряг” АДпоставя сред приоритетите си обезпечаването сигурността на туристите – тя есред най-значимите разходни пера в отчета. През 2013 г. допълнително е развитасъществуващата система за видео наблюдение. Подменени са камерите, монтирани санови с по-висока резолюция  и свъзможности за нощно наблюдение. Ъбгрейдван е софтуерът с по-големи възможности за съхранение на информацията при 24часово записване.

Изградени са нови точки за видеонаблюдение в райони спо-голяма концентрация на туристи- „Какао бийч”, крайбрежна алея около хотелите„Гларус”, „Ларго” и др. На пълната издръжката надружеството, включително и разходите за нощувки, през летния сезон в Слънчевбряг са били командировани над 200 полицаи от страната. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега