Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Студентските практики" - машина за злоупотреби в цялата страна?

"Студентските практики" - машина за злоупотреби в цялата страна?

Програмата "Студентски практики" се оказа не само полезна за студентите форма на стаж, но и качествена машина за източване на средства от еврофондовете.

Програмата "Студентски практики" се оказа не само полезна за студентите форма на стаж, но и качествена машина за източване на средства от еврофондовете. Според регламента, студенти, фирми и служители на учебните заведения сключват договор, според който на учащия се осигурява стаж от 240 часа в сферата на обучението му. Средства за това получават и трите страни. Това дава възможност и за много злоупотреби. Фирми обявяват нереална бройка места за стажанти и разписват документи за труда им без дори да ги познават.

За един такъв случай разказва Нова телевизия. По документи, през фризьорски салон във Варна са преминали стотици студенти от университети в цялата страна. За фиктивния стаж само в този салон студентите са взели около 50 000 лeва. Менторите и преподавателите, които е трябвало да ги контролират пък са получили около 25 000 лева. Реално обаче собственичката не ги познава, а обучение въобще не е имало.  За измамата разбира случайно от Министерство на образованието.

Оказва се, че случаен охранител, също от Варна, дал данните за банковата си сметка на свой приятел от Техническия университет. Идеята била да му намери по-добра работа. Вместо това, в банковата му сметка започват да текат хиляди левове. Мъжът се оказва замесен в схемата като обучител в салона, макар да няма нищо общо. Парите предавал на своя приятел, който от своя страна твърди, че ги е давал на трето лице, което не познава.

Измамата се оказва възможна, тъй като от университета не са задължени да търсят връзка с фирмата, организираща стажа. Контролът и комуникацията се осъществявали посредством имейли, а документите се получавали по пощата. Т.е. анонимността на измамниците била подсигурена. Случаят е предаден на прокуратурата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега