Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

С година се отлага регистрацията на рибарите като юридически лица

С година се отлага регистрацията на рибарите като юридически лица

С още една година се отлага регистрацията на рибарите с малки плавателни съдове като юридически лица и използване на касови апарати. Това стана ясно, след приемане на Законопроект за рибарство и аквакултури, преминал на първо и второ четене. Негови вносители са цялата група народните представители от ГЕРБ-Бургас, както и колегите им Цвета Караянчева и Десислава Атанасова.

Соще една година се отлага регистрацията на рибарите с малки плавателни съдовекато юридически лица и използване на касови апарати. Това стана ясно, следприемане на  Законопроект за рибарство иаквакултури, преминал на първо и второ четене. Негови вносители са цялата групанародните представители от ГЕРБ-Бургас, както и колегите им Цвета Караянчева иДесислава Атанасова.  

„С предложените изменения в Закона се целипо-прецизното и ефективно прилагане на политиката в областта на рибарството. Искамерибарите и техните семейства да са спокойни за прехраната сии това бе една от причините да внесем предложението в законопроектът. Катонародни представители от област Бургас сме наясно с проблемите, пред които еизправен секторът. Рибарите с малки лодки трябваше да се регистрират до края натази година, но с приетите предложения срокът е удължен до декември 2015 г.Считаме, че е необходимо по-дълъг период от време за регистрация, която включваи различни административни процедури. През следващата година заедно сотговорните институции ще търсим начин този въпрос да бъде трайно решен и да сепостигне баланс между малките лодки за стопански риболов и големите такива“,коментира народният представител Димитър Бойчев.

Спореднего при изготвянето на Законопроекта за рибарството и аквакултури  сериозновнимание е обърнато на социално-икономическата обстановка в страната, както иголемия брой рибари с малки лодки.

„Затях регистрацията представлява сериозна финансова тежест, придружена от дълъгадминистративен процес. Към настоящият момент броят на регистрираните лица сразрешителни за стопански риболов са 3454 лица, от които 3143 са физическилица, а 311 са със статут на юридически включително и еднолични търговци.Винаги сме защитавали интересите на рибарите и през 2015 г. ще работим в посокаокончателно решение на въпроса с регистрацията“, категоричен бе Димитър Бойчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега