Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Събират бригадири за акция "Атанасовско езеро 2014"

Събират бригадири за акция "Атанасовско езеро 2014"

Събират бригадири за акцията "Атанасовско езеро 2014", която ще се проведе между 22-и и 31-ви август т.г. В рамките на тези дни, десетки природозащитници от цялата страна ще се съберат на брега на соленото езеро, за да учат и помагат на обитателите му. Тази година, Българското дружество за защита на птиците обяви свободни места за желаещите да се включат в акцията.

Събират бригадири за акцията "Атанасовско езеро 2014", която ще се проведе между 22-и и 31-ви август т.г. В рамките на тези дни, десетки природозащитници от цялата страна ще се съберат на брега на соленото езеро, за да учат и помагат на обитателите му. Тази година, Българското дружество за защита на птиците обяви свободни места за желаещите да се включат в акцията.

Бригадирите ще строят изкуствени острови за гнездене, ще косят тръстика, ще почистват диги, ще събират миди за гнездови материал и още много други полезни за езерото и обитателите му дейности. Програмата включва още наблюдение на есенна миграция по най-големия миграционен път в Източна Европа – „Виа Понтика“, любопитни презентации от света на природозащитата и биоразнообразието.

Необходимите изисквания са издръжливост, навършени 18 години (непълнолетните лица могат да участват, но само с придружител и декларация от страна на родителите) и желание за работа. Бригадирите ще нощуват в палатков лагер в "Черноморски солници" - Север, като всеки трябва да си осигури палатка, спален чувал, работни дрехи и принадлежности. В случай, че бригадирите не разполагат с палатка, трябва да се обърнат към организаторите, които ще се опитат да осигурят.

Таксата за участие в бригадата е 35 лева. В тази сума влизат хранене три пъти дневно, застраховка и обучения с интересни лектори, както и посещение в Природозащитен център "Пода". Освен това, организаторите са осигурили санитарни условия - участниците ще могат да използват банята на "Черноморски солници". Бригадирите ще вземат участие и във Фестивала на солта на 29-и август.

Местата са ограничени - около 60 души ще имат възможността да се включат. За записване трябва да се изпрати попълнен формуляр на адрес volen.arkumarev@gmail.com, най-късно до 15-и август. Одобрените канидати ще получат потвърждение до 18-и август.

Природозащитната бригада "Атанасовско езеро 2014" се организира в рамките на проект "Солта на живота", осъществяван от БФБ, БДЗП и "Черноморски солници" АД с финансовата подкрепа на програма LIFE+ на ЕК.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега