Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шефът на ИАРА прие на работна среща в Бургас колегата си от Румъния

Шефът на ИАРА прие на работна среща в Бургас колегата си от Румъния

В петък делегацията от Румъния ще посети мидена ферма край Каварна

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов прие в централното управление на Агенцията директора на Националната агенция по рибарство и аквакултури на Румъния Мариан Аврам. Г-н Аврам беше придружаван от екип учени от Националния институт за морски изследвания и развитие „Григоре Антипа“ (гр. Констанца, Румъния). В работната среща участие взеха също координаторът на проекта BlackSea4Fish Хюсеин Озбелгин и представители от техническото звено на проекта в Бургас.

На срещата в централното управление на ИАРА бяха представени финалните резултати от изследването за оцеляемост на калкан, което бе необходимо за продължаването на изключението от задължението за разтоварване на калкан при риболова с хрилни мрежи в Черно море.Освен научните изследвания бяха обсъдени и съвместните контролни дейности свързани с риболова в Черно море, аквакултурите в Румъния и България, потенциалното сътрудничество между двете държави във връзка с инициативите на Европейския съюз за подпомагане на научноизследователската дейност и иновации в областта.

След срещата в централното управление на ИАРА, Христо Панайотов и неговият екип показаха на гостите от Румъния реконструираното и модернизирано рибарско пристанище „Северна буна – Несебър“. В петък делегацията от Румъния ще посети мидена ферма край Каварна, където ще се запознае отблизо с процеса на извличане и обработване на черноморска мида.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега