Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Словакия също одобри изпращането на изтребители МиГ-29 на Украйна

Словакия също одобри изпращането на изтребители МиГ-29 на Украйна

Словакия е едва втората държава, която ще изпрати военни самолети на Украйна, след като вчера Полша обяви, че в близките дни ще изпрати 4 изтребители МиГ-29 на Киев, с което се превърна в първия от съюзниците на Украйна, който ще ѝ предостави такива самолети.

Правителството на Словакия одобри изпращането на изтребители МиГ-29 на Украйна, съобщи министър-председателят Едуард Хегер, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че по този начин страната засилва военната си подкрепа за Киев в борбата му срещу руската инвазия.

Словакия е едва втората държава, която ще изпрати военни самолети на Украйна, след като вчера Полша обяви, че в близките дни ще изпрати 4 изтребители МиГ-29 на Киев, с което се превърна в първия от съюзниците на Украйна, който ще ѝ предостави такива самолети.

Единадесетте самолета МиГ-29, с които разполага Словакия, бяха извадени от употреба миналото лято и повечето от тях не са в оперативна готовност. Братислава ще изпрати само тези, които са в изправност, а останалите ще бъдат използвани за резервни части. Словакия ще предостави и част от своите системи за противовъздушна отбрана "2К12 Куб", заяви Хегер.

Съюзници в НАТО от бившия комунистически изток, като Полша и Словакия, са особено активни поддръжници на Киев след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари миналата година, отбелязва Ройтерс.

Западните страни, които предоставят оръжия на Украйна засега отказват да изпратят изтребители в подкрепа на Киев.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега