Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стефан Янев: От самото начало имахме различия с Кирил Петков

Стефан Янев: От самото начало имахме различия с Кирил Петков

Той потвърди, че търси съмишленици за създаването на нов партиен проект, но е категоричен, че всички медийни съобщения, излезли досега, са спекулации.

Българският парламент гласува моята оставка. Взимането на решение за напускане на правителството е актът на искане на оставка, очевидно премиерът взе това решение. Това заяви бившият министър на отбраната Стефан Янев в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". "Личния разговор няма да го коментирам, но от самото начало, от приемането на предложението аз да участвам в това правителство, ние усещахме различия. Най-общо казано - различна ценностна система. Усещането, че това, което аз винаги съм се опитвал да правя - да пречупя действията си през призмата на обществения интерес, не го срещах в "отбора", както го нарича премиерът Петков. Това не беше отбор", коментира Янев.

Той потвърди, че търси съмишленици за създаването на нов партиен проект, но е категоричен, че всички медийни съобщения, излезли досега, са спекулации. Партията няма да се казва "Развитие" и няма да се учредява на 16 април, категоричен бе той. "Ако намерим достатъчно хора, които споделят общи идеи и ценности за развитието на България, ще излезем с лицето си и ще поискаме българският народ да ни гласува доверие", заяви Янев. Ще се стремят за разрешаване на кризата в политическото представителство и защита на националния интерес на България.

"Когато говорим за национален интерес, основните стълбове, които го формират, са свободата, справедливостта, сигурността и благоденствието. Когато имаме готовност, ще излезем с лицата си и ще обявим нашите намерения", заяви Янев. Янев коментира личното мнение, изразено от Асен Василев по отношение на преговорите с "Газпром": "Това е по-скоро закачка. Естествено, че няма да очаквам искане на оставки заради изразено друго лично мнение. Бяхме заедно отчасти с този екип в първото служебно правителство и тогава имах възможността да им покажа, че министър-председателят не е диктатор, а пръв между равни".

Стефан Янев вижда хаотичност в сегашното управление и даде пример с отиването на премиера в Република Северна Македония в първите дни на правителството. Опасно е правителството да говори с два различни гласа за войната в Украйна, смята Стефан Янев. Българските граждани са достатъчно стресирани от войната и от факта, че не знаят какво да очакват в обозримото бъдеще. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега